torna

Detall de la notícia

Imatge 3950482

Comencen els tallers participatius per elaborar el nou Pla Director de Cooperació

La direcció general de Cooperació ja ha començat a fer feina amb el sector per dur endavant el nou Pla Director 2020-2023. Ahir, al Centre Flassaders de Palma la direcció general va reunir a 25 representants d’entitats del sector de la cooperació per fer la primera d’una sèrie de sessions de treball que es faran les properes setmanes. Durant més de dues hores els assistents varen debatre sobre el format i els continguts del nou Pla Director.

L’objectiu d’aquests tallers participatius és que administració i entitats treballin conjuntament i de forma activa en l’elaboració del nou document. A més d’aquests tallers, a principis d’octubre les entitats també varen respondre a una enquesta online d’avaluació i els resultats i aportacions són el punt de partida per elaborar el nou Pla director.

Cal recordar que la Llei de Cooperació marca que cada quatre anys s’ha de fer un Pla Director, un document de planificació quadriennal que estableix la política de cooperació per al desenvolupament del Govern de les Illes Balears. Fixa les línies generals i les directrius bàsiques de la política de cooperació i estableix tot un seguit de prioritats i criteris. El Pla és un full de ruta per a la cooperació balear, que vol aportar més coherència a la política de cooperació del Govern. Cal dir que aquest que s’està elaborant ara serà el quart que es fa a la comunitat autònoma.  

A partir d’ara les properes passes que es faran des de la direcció general de Cooperació serà programar una segona sessió a Palma per tancar la feina iniciada ahir. A més, part de l’equip es desplaçarà a Menorca i a les Pitiüses per treballar les aportacions de les diferents entitats que hi ha a aquestes illes. La previsió és que a finals de novembre es pugui iniciar el debat sobre l’esborrany del document que s’haurà elaborat a partir de les aportacions realitzades en aquestes sessions.