torna

Detall de la notícia

Imatge 3949190

L'educació de persones adultes apostarà per ampliar la seva oferta semipresencial i a distància

Aquesta setmana ha tengut lloc la reunió d’inici de curs amb els representants dels equips directius dels 18 centres d’educació de persones adultes (CEPA) que hi ha a Balears. La reunió ha estat presidida pel conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, acompanyat del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos i el cap del departament de Formació Professional, Jaume Rigo.

A la reunió el conseller ha destacat la necessitat de adaptar aquest tipus de formació a les noves realitats de les persones adultes “es tracta d’un tipus de formació estratègica per reduir l’abandonament escolar que, inevitablement, s’haurà d’adaptar a diferents maneres d’arribar al col·lectiu adult i això vol dir apostar per més oferta semipresencial i a distància”.

A la reunió s’ha tractat el nou Decret d’ordenació dels ensenyaments de l’educació secundària per a persones adultes, que es preveu que es dugui a Consell de Govern en les properes setmanes per a que es pugui aplicar a partir del curs 2020/21. També s’han comentat diferents aspectes de l’Ordre que regula la composició, l’estructura i el funcionament del Consell de l’educació i la Formació Permanents de Persones Adultes a les Illes Balears, actualment només pendent d’incorporar les aportacions del Consell Consultiu.

Antoni Baos ha destacat que el nou Decret “dotarà de major flexibilitat aquests estudis i en aquest sentit, cal tenir present que els centres d’adults ja s’estan formant tant des del punt de vista pedagògic com de funcionament per afrontar el repte d’un canvi d’enfocament derivat del Decret”.  

La nova normativa aposta per una metodologia flexible i oberta, basada en l’autoaprenentatge, i tenint en compte les experiències, amb la finalitat de potenciar l’adquisició, consolidació i ampliació de les competències clau de l’aprenentatge permanent, mitjançant processos d’aprenentatges significatius per a l’alumnat, connectats amb les vivències quotidianes de les persones adultes.

Per altra banda, es va acordar convocar una nova reunió per treballar sobre el Pla Estratègic per a l’Educació Permanent de Persones Adultes (2018-2023).

Per la seva banda, els representants dels CEPA varen proposar diferents iniciatives de millora enfocades essencialment a cursos de formació i a la necessitat de difondre entre la societat la formació que s’imparteix en aquests centres.