torna

Detall de la notícia

Imatge 3949058

Jornada de formació per als dinamitzadors lingüístics de 68 centres educatius de les Illes Balears

Ahir dilluns, 21 d’octubre, el Servei de Normalització Lingüística i Formació va dur a terme al CEP de Palma Jaume Cañellas Mut una jornada de formació per als dinamitzadors dels centres que enguany participen en el projecte de dinamització lingüística i cultural.

A la formació hi varen assistir tant els dinamitzadors com els coordinadors dels projectes, i va començar amb una formació sobre eines i recursos tecnològics que els dinamitzadors podran utilitzar per dur a terme les activitats de dinamització.

Posteriorment es va fer una mostra dels projectes de dinamització dels cursos anteriors, a fi que servissin de model per als dinamitzadors i els coordinadors: programes de ràdio, entrevistes laborals, tallers per treballar els prejudicis, jocs de pati, contacontes, cançons per treballar vocabulari a l’educació infantil...

A continuació es varen fer grups de treball per reflexionar sobre les expectatives respecte del curs que comença i es varen resoldre els dubtes plantejats sobre el funcionament general del programa: distribució horària, sistema de pagament, vinculació del dinamitzador amb la formació en normalització lingüística al centre... Tots els participants es varen implicar molt activament en les propostes i varen valorar molt positivament la jornada.

El projecte de dinamització lingüística i cultural, que s’inicià el curs 2016-2017 amb un pla pilot a 6 centres de Palma, es va veure considerablement ampliat el curs següent, amb la participació de 36 centres. L’any passat es va arribar als 45, i aquest curs s’ha assolit la xifra rècord de 68 centres, tant de primària, com de secundària, infantil i educació per a adults i de totes les illes.