torna

Detall de la notícia

Imatge 3948144

Guillem Rodríguez Suau, Paloma Ojea García i Claudia Martínez Mariño guanyen el certamen de Disseny de Moda i Disseny de Producte Art Jove 2019

Guillem Rodríguez Suau, Paloma Ojea García i Claudia Martínez Mariño han estat designats guanyadors, respectivament, dels certàmens de Disseny de Moda i Disseny de Producte Art Jove 2019 en la categoria de Guardó Jove, la segona, i en la categoria de Tema Lliure, la tercera. La final es va celebrar anit, divendres, 18 d’octubre a la sala Aljub del museu es Baluard. A l’acte hi assistí el director de l’Institut Balear de la Joventut, Sebastià Lliteras.

El primer premi del Certamen de Disseny de Moda en la categoria de Joves Dissenyadors està dotat amb 2.000 euros i, a més, hi han dos segons premis de 500 euros cada un que han estat atorgats a Maria Magdalena Mesquida Juan i a Aina Losange. Cada un dels participants en la categoria de Càsting Jove que desfilaren anit a la doble final, varen obtenir 150 euros. Pel que fa al Certamen de Disseny de Producte, tan en la categoria Guardó Jove com en la categoria Tema Lliure, el primer premi està dotat amb 2.000 euros.

El jurat va decidir concedir també, en la categoria Guardó Jove, un segon premi de 700 euros a Núria Manzano Viñas i un tercer premi de 300 euros a Aina Manrique Ramon. En la categoria Tema LLiure, el jurat va concedir dos segons premis de 500 euros cada un a Daniel Moreno Fradejas i a Gabriel Oliver Galmés.

 El jurat del Certamen de Disseny de Moda ha estat format per Tania Baides, comunicadora de moda; Margarita de Suro, directora creativa de Suro Swimwear; Sebastià Pons, dissenyador; Claire O’keefe, dissenyadora de joies i estilista; Maria Bando, representant d’ AESDIB i Georgina Ordinas, com a representant l’EDIB. Per altra part, el jurat del Certamen de Disseny de Producte estava integrat per Mercè Revert, dissenyadora de producte guanyadora del programa cultural Art Jove a les edicions 2004, 2005 i 2006; Cati Aguiló, artista i dissenyadora, organitzadora del Festival La Casa del Cactus, guanyadora de l’Art Jove al 1999; Catalina Forteza, dissenyadora de producte i guanyadora de l’Art Jove 2007 i Tònia Fuster, dissenyadora de làmpades i guanyadora de l’edició 2010.

El programa cultural Art Jove és una iniciativa de l’Institut Balear de la Joventut, que depèn de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, l’objecte del qual és estimular i divulgar l’obra dels joves artistes de les Illes Balears.