torna

Detall de la notícia

Imatge 3948062

S'inicien els treballs d'implantació a l'112 del programa informàtic del Consell de Menorca per a la coordinació de policies locals

L’aplicació desenvolupada per SILME per a la institució insular i cedida a la Direcció General d’Emergències i Interior s’estendrà a Mallorca, Eivissa i Formentera

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització del Govern, Isabel Castro, i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, han abordat avui, a la primera reunió de feina mantinguda per ambdues representants des del seu nomenament, l’estat d’implantació del programa informàtic de coordinació de policies locals menorquines al conjunt de les Illes Balears.

L’eina informàtica anomenada Policia XPO ha estat desenvolupada pel Servei d’Inform`àtica Local de Menorca (SILME) i cedida per la institució insular a la Direcció General d’Emergències i Interior, on ja estan fent proves pilot per a la implantació progressiva en el SEIB 112. Castro i Mora han coincidit a destacar la importància d’aquesta col·laboració, així com la d’altres projectes compartits en l’àmbit del desenvolupament tecnològic i modernització.

La consellera també ha destacat les proves d’ús del primer repetidor del Tetra IB portàtil que es varen desenvolupar fa poques setmanes al ´festival aeri que es va celebrar a Son Bou per a commemorar el 50 aniversari de l’aeroport de Maó i els 80 i 70 anys d’aviació civil i comercial a l’illa, respectivament.

En aquesta línia, també han comentat les feines recents de millora al CentreBit Menorca, que ha estat visitat també per Castro, juntament amb la seva delegada, Carmen Crespo, i la directora general d’Innovació, N´´uria Riera. «Volem impulsar el CentreBit Menorca i fer d’ell un referent a l'illa i arreu de les Balears», ha subratllat Castro.