torna

Detall de la notícia

Imatge 3944100

Ajuntaments i Conselleria col·laboraran per solucionar el problemes de transport de l'alumnat de batxillerat de l'IES Sineu

Martí March s’ha reunit amb els vuit municipis amb alumnat de batxillerat matriculat al centre

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, s’ha reunit avui amb els representants dels vuit municipis amb alumnat matriculat de batxillerat a l’IES Sineu.

Han assistit a la reunió els batles de Sencelles, Sant Joan, Maria de la Salut, Llubí, Costitx, Ariany, a més dels regidors d’Educació de Petra i Lloret. Per part d’Educació han participat la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, i el secretari general, Tomeu Barceló, a més de la cap del Servei de Comunitat Educativa, Maria Magdalena Quetglas.

Martí March ha volgut agrair d’entrada la col·laboració i la bona disposició de tots els ajuntaments, recordant que ahir ja es va celebrar una primera reunió amb representants de l’AMIPA i de la direcció de l’IES Sineu sobre aquesta qüestió.

El conseller ha explicat que a la trobada d’avui s’han plantejat actuacions immediates i a mig i llarg termini. “No es pot parlar d’una solució perquè encara no hi és. Hi ha un principi de solució, hem iniciat un diàleg amb totes les parts perquè som conscients de que hi ha un problema i des d’aquesta Conselleria tenim la voluntat de trobar una solució.” March ha explicat que “hem acordat, amb les dades que tenim,  estudiar la possibilitat, a través de l’AMIPA de Sineu, de la contractació de nous autobusos amb el suport dels ajuntaments, de les famílies i de la Conselleria per tal de trobar una solució per aquest curs”.

Des de la passada legislatura, el Govern ha mantingut contactes amb la Conselleria de Mobilitat i Habitatge en la línia de mirar d’ajustar el màxim possible l’oferta de transport públic a l’escolar. Des de Mobilitat s’han compromès a estudiar els casos concrets d’alguns municipis que compten amb servei de transport públic i que amb algunes modificacions podría adaptar-se als horaris escolars de l’alumnat que fa batxillerat a Sineu. La proposta de Mobilitat i la possibilitat de contractar nous autobusos, amb el  cost corresponent, es tractaran en la propera reunió prevista en el termini de 15 dies entre ajuntaments i Conselleria.

En nom dels batles presents, el batle de Maria de la Salut, Gabriel Mas, ha explicat que per a la propera reunió s’haurà quantificat el cost de la contractació de nous autobusos i com distribuir la despesa. “El primer és trobar una solució immediata i ens hem emplaçat per d’aquí a 15 dies per resoldre-ho i després treballar per una proposta més permanent”.

 Segons la normativa actual la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca té la responsabilitat d’atendre les necessitats de transport de l’alumnat d’ensenyament obligatori, es a dir, educació primària i educació secundària. Per tant, l’alumnat de batxillerat en queda exclòs.

Així i tot, quan als autobusos que transporten l’alumnat d’obligatòria queden places buides, aquestes es poden ocupar per alumnat de batxillerat però sempre condicionat a que no hi hagi alumnat d’obligatòria que necessiti aquestes places.

L’IES Sineu rep alumnat de vuit municipis diferents. Per atendre les necessitats de transport de l’alumnat d’ensenyament obligatori d’aquests municipis a l’institut, actualment hi ha 12 autobusos a través de 7 rutes. En total el servei atén a 574 alumnes d’ensenyament obligatori.

A més hi ha 102 alumnes que cursen batxillerat (ensenyament post obligatori) a l’IES Sineu i que viuen als 8 municipis esmentats, també amb necessitat de transport. D’aquests, n’hi ha 42 que ocupen places buides als vehicles que transporten l’alumnat d’ensenyament obligatori. Per tant, queden un total de 60 que no poden gaudir d’aquest servei.