torna

Detall de la notícia

Imatge 3943943

Més de 300 alumnes participen de les Jornades d'Accessibilitat i Disseny per a Tothom

 

\Són alumnes d’Ensenyaments Artístics Superiors de  l'Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (EASDIB)

\ La finalitat  és donar a conèixer als estudiants aquesta metodologia de  Disseny per Tots d'una manera transversal

\ Així com establir col•laboracions amb les entitats i associacions interessades per treballar el Disseny Centrat en l'Usuari

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, juntament amb la directora de l’EASDIB, Maria Abando, i la presidenta del Consell Territorial ONCE Illes Balears, Maria del Carmen Soler; han participat   avui de la inauguració de les  Jornades d'Accessibilitat i Disseny per a Tothom organitzades per l'Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (EASDIB) en col·laboració amb el Consell Territorial ONCE Balears.

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superior, Antoni Baos ha destacat que “des de les Administracions hem de vetlar per garantir la igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans i perquè l’accessibilitat deixi d’associar-se únicament a la supressió de barreres arquitectòniques. Per això, hem d’anar més lluny i pensar en promoure i donar suport a tot un seguit d’intervencions encaminades a aconseguir un disseny inclusiu que des d’un principi ja sigui accessible al màxim número de persones”. Al que ha afegit “aquestes Jornades de disseny per a tots són sens dubte un bon exemple de la diversitat d’accions que es poden dur a terme per contribuir a fer una societat més igualitària”.

La directora de l’EASDIB, Maria Abando, per la seva part ha explicat que els alumnes s’han de conscienciar que “els projectistes, per tant els dissenyadors, són els responsables del disseny de l'entorn construït, els objectes quotidians, els serveis i la informació. I han de tenir en compta que el disseny per a Tothom és una filosofia- metodologia de disseny que té com a objectiu aconseguir que els entorns, productes, serveis i sistemes puguin ser utilitzats pel nombre més gran possible de persones. Un model de disseny basat en la diversitat humana, la inclusió social i la igualtat”.

L’accessibilitat com a tendència

Durant dos dies 300 estudiants d’Ensenyaments Artístics  Superiors de l’EASDIB tindran l’oportunitat de conèixer la metodologia de  Disseny per Tots d'una manera transversal i poder establir col·laboracions amb les entitats i associacions interessades per treballar el Disseny Centrat en l'Usuari.

Cal destacar que les ponències s’enfoquen en temes com l’accessibilitat a l'habitatge i casa intel·ligent, a la WEB, així com al Disseny gràfic: WAYFINDING o al disseny de roba.  

Les Jornades continuen demà amb el següent programa:

9:00    Accessibilitat en el disseny d’indumentària. Rut Turró de MOVINGMOOD (Barcelona)

 10:30 Disseny de juguetes accessibles. Maria Costa de l’AIJU (Instituto producto infantil y ocio), Valencia

12.00  COFFEE BREAK

12.30  Accessibilitat en Disseny Gràfic/ Wayfinding. Dimas García Moreno. Dissenyador gràfic. Madrid

14.00  Clausura