torna

Detall de la notícia

Imatge 3941035

Les conselleries del Govern coordinaran les seves accions en matèria de recerca i innovació

Representants dels departaments del Govern amb accions de recerca s’han reunit avui a la seu d’Educació

El conseller d’Educació,Universitat i Recerca, Martí March, s’ha reunit avui amb els representants de les set conselleries que fan convocatòries de Recerca. Concretament han assistit els representants de Transició Energètica i Sectors Productius, Hisenda i Relacions Exteriors, Model Econòmic, Turisme i Treball, Afers Socials i Esports, Salut i Consum, Medi Ambient i Territori i Agricultura, Pesca i Alimentació.

La reunió ha comptat amb la participació de la titular de la Secretaria Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, i del director general de Política Universitària i Recerca, Josep Lluís Pons.

L’objectiu de la trobada era el de posar en comú les diferents accions de recerca i innovació que s’impulsen des de les diferents conselleries per poder coordinar els esforços i millorar les propostes.

A la reunió s’ha acordat modificar el decret 12/2004 que regula la Comissió Interdepartamental de Ciència i Tecnologia adequant la composició de manera que hi estiguin representants tots els departaments del Govern implicats en recerca i innovació.

Per altra banda, s’ha decidit, començar a treballar algunes qüestions derivades del Projecte de Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació i convocar de manera periòdica reunions de coordinació, com la celebrada avui.

Martí March ha destacat l’esperit de col·laboració per part de tots els assistents a la reunió “estic convençut que el fet de comptar amb una tasca coordinada en aquesta matèria per part del Govern contribuirà a impulsar la quantitat i qualitat dels projectes de recerca a les Balears”. La voluntat de tots els departaments del Govern és el de treballar en desenvolupar diferents línies previstes en l’àmbit d’R+D.