torna

Detall de la notícia

Imatge 3934905

Setze alumnes de secundària participaran en el projecte ESTALMAT d'estímul del talent matemàtic

Aquest cap de setmana s’ha inaugurat la quarta edició d'ESTALMAT-Illes Balears

Aquest cap de setmana s’ha inaugurat la quarta edició del programa ESTALMAT- Illes Balears d’estímul del talent matemàtic. Per al bienni 2019-21 han estat seleccionats setze alumnes, que se sumen als quinze que ja varen ser seleccionats el curs passat per al bienni 2018-20. Tots ells han superat unes proves de selecció i participaran en un programa formatiu que té una durada de dos anys i amb el qual, mitjançant una metodologia d'aprenentatge actiu i lúdic, podran millorar la capacitat de raonament i resolució de problemes.

A l’acte d’inauguració hi varen participar els coordinadors del programa, el doctor Sebastià Massanet i el doctor Daniel Ruiz; la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa del Govern de les Illes Balears, la senyora Amanda Fernández, i el Vicerector de Docència de la Universitat de les Illes Balears, el doctor Joan Frau.

ESTALMAT (EStímul del TALent MATemàtic) és un projecte de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, consolidat a nivell estatal i que a les Illes Balears, organitzen conjuntament la Universitat de les Illes Balears i la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX, amb el suport de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca.

L'objectiu d'ESTALMAT és detectar, orientar i estimular de manera continuada, al llarg de dos cursos, el talent matemàtic d’estudiants de dotze i tretze anys, sense desarrelar-los del seu entorn, mitjançant sessions que tindran lloc setmanalment. Es realitzen tot un seguit d'activitats que inclouen sessions setmanals, un campament matemàtic i visites a centres d'investigació científica.

Els nins i nines que entren al projecte ESTALMAT reben formació i atenció especialitzada durant dos cursos acadèmics, coincidint aproximadament amb els primers cursos d’educació secundària. Cada curs comença a finals de setembre amb un campament matemàtic de cap de setmana i, posteriorment, es desenvolupa en unes vint sessions d’octubre a maig que se celebren els dissabtes pel matí. Aquestes sessions seran engrescadores per als alumnes, on aprendran una vessant diferent de les matemàtiques i s’estimularan les seves capacitats. A banda d’això, hi ha activitats complementàries (cerimònies d’obertura i tancament, sortides educatives i lúdiques, etc.).

El programa és gratuït per a tots els participants. Hi ha borses de transport per a aquelles famílies que ho necessitin.