torna

Detall de la notícia

Imatge 3930334

Organitzacions de tot Espanya donen a Palma les primeres passes com a entitats acreditades per a projectes de voluntariat europeu

La directora d'Infància, Joventut i Famílies els agraeix la seva tasca en el suport i acompanyament dels joves que fan voluntariat internacional

Una vintena d'entitats de tot Espanya que s'acaben d'acreditar per acollir i/o enviar voluntaris o coordinar projectes en el marc del Cos Europeu de Solidaritat participen del 3 al 5 d'octubre a Palma en una formació que té com a objectiu guiar-los en la seva nova tasca i aconseguir resultats de qualitat. Es tracta de la segona formació d'aquestes característiques que acullen les Illes i la sisena que es realitza a nivell estatal.

En el decurs d'aquestes sessions, responsables de les entitats rebran formació específica sobre com donar suport i acompanyament als voluntaris i com familiaritzar-se amb les diferents eines de què disposa el programa. Tot això de la mà de formadors especialitzats de l'Agència Nacional Espanyola, de les  dues tècniques d’aquesta Direcció General que gestionen el programa a les Illes, d’un tècnic de l’INJUVE, membre de l’Agència Nacional Espanyola, i del tècnic d'Aragó desplaçats a Palma per a l'ocasió.

La directora d'Infància, Joventut i Famílies ha visitat aquest matí els tallers per agrair la tasca de les noves entitats i encoratjar-les a treure el màxim profit del programa.

En aquest sentit, ha recordat que les entitats acreditades per a projectes del Cos Europeu de Solidaritat  tenen una importància cabdal en el desenvolupament del programa, ja que són les encarregades de gestionar els enviaments i les estades dels voluntaris i de garantir que es cobreixen les seves necessitats.

A les Illes Balears hi ha un total de 20 entitats acreditades, de les quals 14 són de Mallorca i dues de Menorca i quatre a les Pitiüses,.

Els Projectes de Voluntariat i les Illes Balears

En els darrers 10 anys, 66 joves de les Illes han realitzat voluntariat internacional i han viscut, a través d’aquesta oportunitat de mobilitat internacional, experiències de desenvolupament personal i d’aprenentatge continu d’un alt valor afegit. De la seva banda, 246 voluntaris d’altres països han participat en Projectes de Voluntariat desenvolupats a les Illes Balears. En tots els casos, les entitats acreditades han jugat un paper important donant suport i acompanyament als joves voluntaris.