torna

Detall de la notícia

Imatge 3913783

El Consell Rector de l'IBDONA aprova els objectius per als propers 4 anys

El Consell Rector de l’IBDONA s’ha reunit avui horabaixa per tractar sobre diferents qüestions relacionades amb les polítiques en favor de la igualtat entre dones i homes i en contra de les violències masclistes que es duen a terme des d’aquest organisme.


Entre altres qüestions, s’ha aprovat la memòria de l’ens de l’any 2018 i s’han presentat les línies d’actuació per a aquesta legislatura, entre les quals destaquen:

a) L’empoderament de les dones a l’àmbit de l’economia i la lluita contra la bretxa salarial.

b) La coeducació com a instrument perquè els adults de demà es relacionin amb igualtat entre homes i dones.

c) Reduir la ràtio entre víctimes de violència masclista i població que és la més alta de l’Estat.

d) Aconseguir que les Illes Balears siguin un territori lliure de turisme sexual.

El Consell Rector de l’IBDONA és el màxim òrgan de decisió de l’institut. La seva presidenta és la consellera de Presidència, Pilar Costa, mentre que la vicepresidenta és la directora de l’IBDONA, Maria Duran. Costa s’ha mostrat convençuda que “en aquesta nova etapa continuarà el mateix esperit de consens que ja va existir a la passada legislatura, a la qual totes lluitam per una igualtat real i amb l’objectiu de rebaixar les taxes de violència masclista”.

Per la seva banda, Duran ha volgut posar en valor el treball col·lectiu del Consell Rector, que “juntament amb les associacions feministes organitzades dins el Consell de Dones, és garantia per a les bones pràctiques en igualtat que ha de dur endavant l’IBDONA”.

També formen part d’aquest Consell Rector representants de tots els partits amb representació al Parlament; dels consells insulars; de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB); de diferents associacions de dones, i de les conselleries d’Educació i Universitat, de Treball, Comerç i Indústria, i de Salut.