torna

Detall de la notícia

Imatge 3912438

Presentació avui del projecte bàsic del nou CEIP d'Es Mercadal davant la comunitat educativa

El director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante acompanyat pel gerent de l’IBISEC  (Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius), Miquel Coll i del delegat d’Educació de Menorca, Joan Marqués, ha presentat  avui el projecte bàsic del nou CEIP d’Es Mercadal que tindrà dues línies d’infantil i primària i, capacitat per a 450 alumnes.

A la presentació han assistit el batle d’Es Mercadal, Francesc Xavier Ametller, acompanyat de diferents representants de la corporació municipal i de la comunitat educativa d'Es Mercadal.

A la seva intervenció el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante ha destacat que les previsions són començar les obres del nou centre al llarg del 2020. I que el nou CEIP podria ser una realitat al llarg del curs 2021-2022. 

Per la seva part el batle d’Es Mercadal, Francesc Xavier Ametller ha expressat la seva satisfacció per un projecte necessari pel municipi que és fruit de la col·laboració entre institucions.   

Característiques del nou centre
El centre d’educació infantil i primària que tindrà dues línies i capacitat per a 450 alumnes comptarà amb un pressupost d’uns 4’8 milions d’euros. Tot apunta a que entrarà en funcionament pel curs 2021-2022. 

El nou centre es construirà baix criteris racionals, econòmics i sostenibles. Tindrà forma de “U” i fins a 6 accessos diferenciats per facilitar el seu funcionament.

El projecte contempla la construcció de dos pavellons, un per les aules d’educació infantil i un altre per les de primària. En total es construiran 6 unitats d’educació infantil de segon cicle amb capacitat per a 150 alumnes, 12 unitats d’educació primària per a 300 alumnes juntament a 1 unitat d’educació especial en centre ordinari (aula UECCO).  

El pressupost previst és d’uns 4’8 milions d’ euros i es calcula un termini d’execució, una vegada iniciades les obres, de 14 mesos.