torna

Detall de la notícia

Imatge 3906060

Presentació del Curs oficial de formació pedagògica i didàctica equivalent

El passat dimarts, 10 de setembre, es va presentar al campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB) la cinquena edició del Curs oficial de formació pedagògica i didàctica equivalent (COFPDE). Organitzat conjuntament per cinquè any consecutiu per la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i la UIB, aquesta formació s’adreça a les persones que tenen una titulació equivalent a efectes de docència per als ensenyaments de formació professional i que volen exercir aquesta docència, però atès que no disposen d’una titulació de grau no poden accedir als estudis de Màster de formació del professorat regulats per l’Ordre ECI/3858/2007.

En aquest sentit, les titulacions declarades equivalents a efectes de docència, segons Reial Decret 276/2007, són les del cos de professors tècnics de formació professional (especialitats: cuina i pastisseria, estètica, fabricació i instal·lació de fusteria i mobles, manteniment de vehicles, mecanització i manteniment de màquines, patronatge i confecció, perruqueria, producció en arts gràfiques, serveis de restauració, i soldadura) i les del cos de professors d’ensenyaments esportius.

Des que va començar el primer període d’inscripció en el mes de juny,  per a aquesta edició hi ha hagut una quarantena de preinscripcions. Finalment, però, el nombre de persones admeses ha estat de 27, ja que no totes les titulacions presentades eren equivalents a efectes de docència. D’aquestes 27 persones que han formalitzat la matrícula, 21 són de Mallorca, 2 de Menorca i 4 d’Eivissa.

L’acte de presentació del curs comptà amb la participació del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antonio Baos, i la del director del curs i vicerector de Docència de la UIB, el doctor Joan Frau.

Dades curs 2018-2019

Nombre d’alumnes matriculats

 

MALLORCA

MENORCA

FORMENTERA

Total

 

HOTELERIA I TURISME

(9 de Cuina i 2 de Restauració)

 

 

10

 

-

 

1

 

11

 

AUTOMOCIÓ

 

8

 

1

 

-

 

9

 

PERRUQUERIA

 

3

 

-

 

-

 

3

TOTAL

21

1

1

23

Dels 23 alumnes admesos durant el curs passat, 21 realitzaren la fase de Pràctiques a centres educatius de les Illes Balears, mentre que els 2 restants no l’hagueren de fer ja que tenien les pràctiques convalidades.