torna

Detall de la notícia

Imatge 3903745

S'esperen tempestes i pluges intenses a totes les Illes a partir de demà dematí

S’aconsella extremar les precaucions en els desplaçaments per carretera, especialment dimecres, dia d’inici del curs escolar

La Direcció general d’Emergències i Interior ha decretat l’Índex de Gravetat 1 (IG-1) del Pla Especial per fer front al risc de fenòmens meteorològics adversos (METEOBAL) davant la previsió de pluges intenses i tempestes a totes les Illes a partir de demà a les 8h.

Segons els butlletins de l’Aemet es poden produir precipitacions acumulades de fins a 50 l/m2 en un hora i de 100 l/m2 en 12 hores, així com ràfegues de vent de 80km/h, ones de 3 metres i calabruix. No es descarta tampoc que puguin formar-se caps de fibló. 

Davant aquest pronòstic, la Direcció General d’Emergències i Interior ha decretat la prohibició de qualsevol tipus d’activitat de risc en espais naturals, especialment a la Serra de Tramuntana i a la illa d’Eivissa. S’aconsella extremar les precaucions en els desplaçaments per carretera, especialment dimecres, dia d’inici del curs escolar.

També s’aconsella a la ciutadania evitar els llocs on pugui haver-hi despreniments de branques, murs i parets, tanques publicitàries, mobiliari urbà, cornises i edificis en construcció; allunyar-se de cables, reixes i objectes metàl·lics; no travessar zones inundades i torrents ni a peu ni amb vehicles; no apropar-se a passeigs marítims, espigons o penya-segats i, si tenen embarcació, assegurar el seu amarratge.

Per tal de coordinar les possibles actuacions conjuntes, la DGEI ha reunit avui mig dia el Grup de Suport Tècnic del Pla amb representants de tots els organismes que intervenen en aquest tipus d’episodis.