torna

Detall de la notícia

Imatge 3903356

Igualtat i Cultura col·laboraran amb l'Ajuntament d'Eivissa per a posar en marxa projectes relacionats amb les violències masclistes

La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat i l'Ajuntament d'Eivissa han acordat avui establir línies de col·laboració per a impulsar diferents projectes relacionats tant amb la lluita contra les violències masclistes com amb la restitució del projecte de vida de les dones que han estat víctimes.

Després d'una reunió mantinguda entre la conselleria i l'equip de govern municipal, la consellera Pilar Costa ha destacat la futura posada en marxa d'un curs de formació per als treballadors de nit de l'administració pública per a la prevenció de la violència sexual. "Aquest projecte anirà dirigit al personal que treballa a la nit, ja sigui en temes relacionats amb la neteja, com a policia local, o altres professions, perquè puguin actuar quan detectin possibles agressions sexuals". A més, també es posarà en marxa un projecte que relaciona igualtat i cultura, amb el teatre com a vehicle per a restituir el projecte vital de les dones que han estat víctimes de violència masclista i els seus fills. D'altra banda, ha recordat que s'augmentarà l'atenció a les víctimes durant els mesos d'estiu, tal com estableixen els plecs de contractació del nou servei de assitència 24 hores que es posarà en marxa a partir de l'any que ve.

Així mateix, la Conselleria ha confirmat el compromís del Govern amb la Casa de Música de la ciutat d'Eivissa, amb la qual col·labora amb 500.000 euros. Segons ha informat, les obres es podrien adjudicar a la fi d'aquest any o a principis de 2020.

A la trobada també han assistit la directora de l'Institut Balear de la Dona, Maria Duran; la delegada de Cultura, Catalina Solivellas; l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz; el regidor de Cultura, Pep Tur, i la regidora d'Igualtat, Claudia Cotaina.