torna

Detall de la notícia

Imatge 3903321

La Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern i l'Oficina Anticorrupció col·laboraran en la gestió de la informació dels càrrecs públics per garantir la seva actualització en el Portal de Transparència

Aquest és un dels aspectes que s’han tractat durant una reunió que s’ha celebrat aquest migdia entre el secretari autonòmic, Jesús Jurado i el director de l’Oficina Anticorrupció, Jaume Far.

La trobada, que s’ha celebrat en la seu de la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern, ha servit per analitzar la necessària coordinació que hi ha d’haver entre la Direcció General de Transparència del Govern i l’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Illes Balears.

Al llarg de la trobada, s’han abordat aspectes de coordinació com és l’accès per part de la Direcció General de Transparència a les declaracions de béns i activitats dels càrrecs públics del Govern. Una informació pública que gestiona directament l’Oficina Anticorrupció i que ha de figurar al Portal de Transparència del Govern de les Illes Balears, tal i com preveu la Llei 16/2016 de creació de l’Oficina.

L’objectiu de la Secretaria Autonòmica és que aquesta informació estigui el més actualitzada possible respectant, en tot moment, la normativa de Protecció de Dades. Per això, també s’ha parlat de la necessitat d’optimitzar recursos i de simplificar la tramitació i la gestió d’aquesta informació.

A la reunió han assistit el secretari autonòmic Jesús Jurado, el director de l’Oficina Anticorrupció, Jaume Far, la directora general de Transparència, Marina Crespí, el cap d’àrea d’Ètica Pública, Prevenció i Integritat de l’Oficina Anticorrupció, Tòfol Milán i el cap de l’equip tècnic, Toni Oliver.