torna

Detall de la notícia

Imatge 3900103

La conselleria de Transició Energètica i el Consell d'Eivissa treballaran conjuntament per encaminar la transició energètica i la creació del centre Bit a l'illa

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, s’ha reunit avui amb el president del Consell d’Eivissa, Vicente Marí, amb l’objectiu de traçar les línies d’actuació conjunta per tal de reforçar el teixit comercial de proximitat, dotar l’illa d’un pol d’innovació i ser més ambiciosos en la penetració de les energies renovables.

 

Pel que fa a comerç, s’impulsarà  des de la conselleria i el consell insular, la creació d’un mapa eivissenc de comerç emblemàtic dins la Xarxa de Comerços Emblemàtics. Una adhesió que permetrà augmentar i adequar les ajudes a aquests comerços.

 

Per altra banda, la creació del centre Bit Pitiüses suposarà dotar a aquestes illes d’un pol d’innovació que suposarà el creixement i consolidació d’empreses del sector a les Pitiüses.

 

Per tal de diversificar el model productiu, des de la conselleria s’apostarà de la indústria de la moda fent especial esment a la moda Adlib. Amb aquest objectiu es potenciarà la creació del cluster de moda a les Illes Balears per a fomentar la seva promoció.

 

En matèria d’energia, el vicepresident Yllanes ha destacat la importància que Eivissa formi part del Clean Energy for EU Islands i ha assegurat que es donarà tota l’ajuda necessària al Consell d’Eivissa perquè es pugui dur a terme la transició energètica. 

 

En aquest sentit, s’ha parlat de la línia d’ajuts atorgada per la conselleria per a la instal·lació de punts de càrrega de vehicles elèctrics sostenibles amb generació d’energia amb panells solars.

 

Durant la seva visita a Eivissa, Juan Pedro Yllanes, acompanyat del director general d’Energia i Canvi Climàtic, Ferran Rosa, el director general de Comerç, Miquel Piñol, i la directora d’Innovació, Nuria Riera, s’ha reunit amb el president de la PIMEEF, Alfonso Rojo, el president de la CAEB, Antonio Roselló i el president de la Cambra de Comerç, Carlos Mari-Mayans.