torna

Detall de la notícia

Imatge 3900031

Transició Energètica i Sectors Productius es reuneix amb el Consell de Formentera per encaminar el canvi de model energètic a l'illa

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, s’ha reunit avui amb la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer. A la reunió també ha assistit el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Ferran Rosa.

Durant la trobada, ambdues institucions han parlat sobre la situació de la central elèctrica des Ca Marí. Actualment, a més de la turbina dièsel d’emergència instal·lada l’any 1999, hi ha vuit grups electrogens que funcionen durant l’estiu per poder abastir l’illa durant l’època de més demanda elèctrica.

La Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius és conscient de les molèsties per renou i fums que pateixen els veïnats des Ca Marí i està fent feina per tal de revertir aquesta situació. Per això, l’aposta per les energies renovables a l’illa de Formentera ha de ser ferma, a més de respectuosa amb els valors paisatgístics.

En aquest sentit, el vicepresident ha destacat la necessitat que el Consell de Formentera elabori una zonificació específica que delimiti els espais aptes per instal·lar la infraestructura necessària que permeti avançar en la implantació de les energies netes a l’illa. La redacció i aprovació d’aquesta zonificació és imprescindible per desplegar el canvi de model energètic que persegueix el Govern de les Illes Balears. «Si no es combat el canvi climàtic i no s’encamina la transició energètica, no hi haurà paisatge a protegir. Formentera pot ser, a més, la primera de les quatre illes en patir les conseqüències, per mor de la seva idiosincràsia», segons ha matisat Juan Pedro Yllanes.

La Vicepresidència del Govern de les Illes Balears considera l’illa de Formentera com una de les seves apostes d’aquesta legislatura. Per això, la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius té com un dels seus objectius principals minimitzar la triple insularitat que viuen els formenterencs i impulsar mesures que descentralitzin l’acció de govern. Mesures relatives a la promoció i protecció del comerç emblemàtic i del petit comerç, així com també al desenvolupament de la innovació empresarial i industrial de l’illa.