torna

Detall de la notícia

La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius formarà part d'una comissió de seguiment de l'abastiment elèctric de Menorca entre el Govern, el Consell, Endesa i Red Eléctrica

L’òrgan es reunirà de manera periòdica i supervisarà el sistema elèctric de l’illa entre tots els implicats

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, acompanyat del director general d’Energia, Ferran Rosa, s’ha reunit amb la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora. A la reunió també han assistit el director general d’Endesa a Balears, Martí Ribas, i el delegat de Red Eléctrica a les Illes, Eduardo Maynau.

Durant la trobada ha quedat constituïda la comissió de seguiment que supervisarà el sistema elèctric de Menorca. Aquest nou òrgan es reunirà mensualment i serà l’encarregat de valorar les opcions tècniques que es poden fer servir per tal de disminuir el risc d’emergència energètica a l’illa. També establirà l’estratègia per abordar l’Agenda 2030 per a la Transició Energètica.

Aquesta comissió tècnica de seguiment està conformada, de moment, per la vicepresidència del Govern i el Consell Insular de Menorca, així com també per les dues empreses encarregades de l’abastiment elèctric de l’illa: Endesa, com a distribuïdora i generadora de l’energia, i Red Eléctrica, com a operadora i transportista.

El subministrament elèctric està garantit

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Serveis Productius, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat que el subministrament energètic de Menorca «està garantit» i que un dels objectius principals de la Conselleria de Transició Energètica és que això continuï sent així. En qualsevol cas, les mesures de contingència que s’hagin de prendre a partir d’ara han d’anar sempre en consonància amb la Llei de Canvi Climàtic, segons ha afegit Yllanes.

En aquest sentit, el vicepresident insisteix en la necessitat de seguir apostant per les energies renovables. Una transició cap a les energies netes que, a les Illes Balears, encapçala, ara per ara, Menorca. De fet, a la darrera convocatòria de subvencions per al foment d’instal·lacions d’energia fotovoltaica dirigida a particulars, entitats sense ànim de lucre, pimes i associacions empresarials, el 25 % de les sol·licituds provenen de l’illa. Això, mentre la població de Menorca suposa el 10 % de la població balear.

Aquesta ha estat la segona reunió entre la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius i el Consell Insular de Menorca, d’ençà de l’inici de la legislatura.