torna

Detall de la notícia

Imatge 3899436

L'alumnat de l'IES Berenguer d'Anoia estrenarà noves aules i espais el proper curs

La presidenta del Govern ha visitat l’ampliació del centre, que en total ha suposat una inversió de més d’1,9 milions d’euros

Les noves instal·lacions han permès retirar 3 aules modulars al centre

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, han visitat avui l’ampliació de l’IES Berenguer d’Anoia a Inca. Les obres han tingut un període d’execució de 12 mesos i una inversió total d’1.924.032 euros.

“Es tracta d’una ampliació absolutament necessària i reivindicada, amb una inversió de 2 milions d’euros per fer 11 noves aules que donen la cabuda necessària a tots els alumnes”, ha subratllat Armengol, a més d’afegir que tant els alumnes com els professors experimentaran una important millora en el seu dia a dia al centre a partir de setembre. En aquesta línia, ha remarcat que l’educació és una “prioritat” per al Govern i que així ho demostra la inversió realitzada en infraestructures educatives, de 70 milions d’euros des de setembre de 2015, i que continuarà amb accions que “abastaran les necessitats que tindrem fins a 2023”, seguint el Pla d’Infraestructures 205-2023 realitzat per la Conselleria d’Educació.

Per part seva, March ha apuntat que “la situació de les infraestructures educatives de les Illes Balears no és la que voldríem encara, però poc a poc va millorant. Recordem que som pràcticament l’única comunitat espanyola que continua creixent en nombre d’alumnes curs rere curs, i això, afegit a una deficiència històrica d’inversió en infraestructures, ens ha duit a una situació difícil que des de 2015 ens esforçam a corregir”. Per aquest motiu, ha insistit que “tenim ara moltes obres en marxa, en licitació o redactant el projecte, i confiam que en acabar aquesta legislatura la millora experimentada a Balears sigui notable”.

A la visita han estat acompanyats pel batle del municipi, Virgilio Moreno, a més de representants dels equips directius i les comunitats educatives dels centres.

IES BERENGUER D’ANOIA

El projecte de millora de l’IES Berenguer d’Anoia d’Inca ha suposat una important ampliació del centre, que donarà amplitud a l’institut i solucionarà els actuals problemes d’espai. Les obres de reforma, adjudicades el mes de juliol per un import d’1.924.032 euros, tenien un termini d’execució de 12 mesos. Tal com estava previst, les obres finalitzaran en termini i a punt per iniciar el curs 2019-2020.

Les obres d’ampliació de l’IES Berenguer d’Anoia a Inca han suposat la construcció d’un annex a l’actual edifici principal del centre amb 11 noves aules, a més d’una nova escala, un ascensor, així com zones de bany a cada una de les plantes.

El projecte d’ampliació ha permès també retirar les 3 aules modulars que hi ha actualment al centre i donar resposta a les necessitats d'escolarització en els nivells educatius de secundària.

Cal recordar que anteriorment, els anys 2016 i 2017, en aquest centre s’havien fet actuacions consistents en la construcció d’un nou nucli de comunicació vertical, millora de l’accessibilitat i banys adaptats per un import de 323.944 €.

Més intervencions en infraestructures d’Inca

L’ampliació de l’IES Berenguer d’Anoia no és l’única actuació realitzada al municipi. La Conselleria d’Educació continua fent feina en projectes de millora als centres d’Inca següents:

CEIP Ponent: ampliació del centre amb la construcció de 4 noves aules per un import de 441.650 €. Finalitzada.

CEIP Llevant: ampliació amb la construcció d’un gimnàs. 448.223 €. En execució, finalització prevista el gener de 2020

Arxiu Museu de l’Educació: adequació. 435.125 €. Pendent de licitació

- Obres menors d’adequació en execució al CEIP Miquel Duran i Saurina de divisió del menjador i ampliació de la sala de professors per a la creació d’una nova aula. 4.756 euros

- Obres menors a l’Escola Oficial d’Idiomes per adequar l’espai a la planta baixa de l’IES i convertir-lo en secretaria de l’EOI. 19.303 euros

- Actualment ja s’ha redactat el projecte bàsic del nou CEIP d’Inca, s’està redactant el definitiu, i s’està actualitzant un projecte existent per a l’ampliació de l’IES Pau Casesnoves.