torna

Detall de la notícia

Imatge 3898020

Armengol i March visiten el centre d'educació infantil Can Nebot a pocs dies d'iniciar el curs

 El centre d’educació infantil Can Nebot ja s’ha posat en marxa. Des d’aquest dilluns 2 de setembre l’equip de professionals que hi farà feina s’ha incorporat a l’escoleta per tal de tenir-ho tot a punt per a l’inici de curs.

Es tracta d’una gran notícia per al municipi de Sant Josep i per a l’illa d’Eivissa, ja que, tot i que les obres de l’escoleta es varen rebre el gener de 2010, no havia arribat a obrir mai les portes a causa de diversos entrebancs administratius. La cessió de la gestió de l’escola al Govern de les Illes Balears ha fet possible que la setmana que ve els infants n’ocupin les aules.

La presidenta Francina Armengol ha remarcat l’aposta que el Govern de les Illes Balears fa “d’una manera clau i especial per treballar intensament per a l’educació de 0-3 anys”. En aquesta direcció, ha apuntat que “s’ha invertit més que mai en noves places” per a aquesta fase educativa, ja que es tracta d’una de les prioritats del Govern. Per la seva banda, el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha recordat “la importància de posar en marxa aquesta escoleta i altres infraestructures en procés de millora a Eivissa i Formentera”, com són el CEIP Sant Josep, el CEIP Sant Ferran, el CEIP Santa Eulària o les ampliacions a l’IES Isidor Macabich, entre d’altres. “És evident que el Govern vol que l’etapa 0-3 anys sigui important, etapa en què la igualtat d’oportunitats és clau”, ha afegit March.

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí; el batle de Sant Josep de Sa Talaia, Josep Marí, i la consellera de Presidència, Pilar Costa, han acompanyat també la presidenta Armengol a la visita del centre.

55 places de 0 a 3 anys

L’escoleta té autoritzats els ensenyaments de primer cicle d’educació infantil amb capacitat per a 55 places distribuïdes en 4 unitats; 1 unitat de 0 a 1 any (amb un màxim de 7 places escolars); 1 unitat d’1 a 2 anys (amb un màxim de 12 places escolars) i 2 unitats de 2 a 3 anys (amb un màxim de 36 places escolars).

L’escoleta té una superfície de 403 m² sobre una parcel·la de 1.000 m². A més de 4 aules, consta d’una sala d’usos múltiples, una sala de direcció i professorat, una sala d’instal·lacions, cuina, rebost, bugaderia, office i vestidor i bany per al personal. Quant al personal, es preveu comptar amb un mestre d’educació infantil, 5 tècnics d’educació infantil (tal com figura en la Resolució de la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques de 20 de març de 2019),una persona responsable de la cuina i dues de personal de serveis.

Titularitat  

Cal recordar que la titularitat de Can Nebot és del Consell Insular d’Eivissa. Davant la impossibilitat del Consell de poder obrir l’escoleta, el 21 de maig de 2018 es va aprovar per unanimitat de tots els grups amb representació parlamentària una moció que instava el Govern de les Illes Balears a obrir l’escola infantil de Can Nebot.

Així doncs, el 30 de novembre de 2018 el Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa va adjudicar de manera directa a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mitjançant la Conselleria d’Educació i Universitat, la concessió demanial gratuïta de l’ús del centre educatiu Can Nebot, destinat a escola infantil de primer cicle. Posteriorment, el 7 de febrer de 2019, es va publicar mitjançant una resolució del conseller, l’autorització de l’acceptació de la concessió demanial gratuïta d’ús.

A partir del proper setembre, Eivissa comptarà amb una escoleta infantil més, que ajudarà a pal·liar la històrica manca de places que té.

Obres a Eivissa i Formentera

Aquest estiu s’estan fent 64 intervencions a centres educatius de les Illes Balears per un valor de més de 22 milions d’euros: 47 obres a Mallorca amb una inversió de 9.036.551 euros; 6 obres a Menorca per valor de 2.739.958 euros; 10 a Eivissa per valor de 3.564.276 euros i 1 a Formentera per valor de 6.708.234 euros.

Estan a punt de licitar-se les ampliacions del CEIP Sant Carles (Santa Eulària), que està pendent de la llicència d’obres que ha d’atorgar l’ajuntament, i l’ampliació de l’IES Isidor Macabich (Eivissa), que actualment es troba en fase de supervisió i possiblement es podrá sol·licitar la llicència a finals de 2019.

El Pla d’Infraestructures 2019/23 preveu per a Eivissa l’ampliació de l’IES Quartó del Rei i la construcció del nou CEIP Santa Eulària i del nou IES Eivissa.

 

70 MILIONS DES DEL SETEMBRE DE 2015

Des del mes de setembre de 2015 s’haurà invertit un total de 70 milions d'euros en infraestructures educatives, que suposen 1.097 actuacions al 85 % dels centres educatius de les Illes Balears: 807 a Mallorca, 149 a Menorca, 123 a Eivissa i 18 a Formentera.

En concret, s'ha actuat a 273 centres de totes les illes: 197 (83,82 %) de Mallorca, 31 (91,17 %) de Menorca, 40 (86,95 %) d’Eivissa i 5 (100 %) de Formentera.

S’han construït dos centres nous: el CEIP Son Macià i l’IES Santa Maria. El nou curs s’inicia amb les grans ampliacions executades a l’IES Binissalem, l’IES Berenguer d’Anoia, l’IES Puig de sa Font i a l’IES Joan Ramis i Ramis.

Actualment han començat les obres del nou CEIP de Sant Ferran a Formentera, del nou CEIP Ses Planes de Sant Josep a Eivissa i estan a punt de començar les obres del nou CEIP d’Alcúdia.

Ja s’ha redactat el projecte definitiu de l’ampliació de l’IES Isidor Macabich i estan a punt de licitar les ampliacions del CEIP Ses Cases Noves de Marratxí i del CEIP Escola Nova de Porreres.

Ja s’ha redactat el projecte bàsic de nombrosos centres, com el nou CEIP de Campos, el nou CEIP de Caimari, el nou CEIP d’Inca, el nou CEIP de Palma, les reformes del CEIP Sa Torre i de l’edifici dels Sementals i del CEIP Montaura, entre d’altres.