torna

Detall de la notícia

Imatge 3869671

L'Associació Balear d'Usuaris i Familiars de Salut Mental La Nostra Veu cedeix tres obres a la Conselleria de Salut i Consum

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i la coordinadora de l’Associació La Nostra Veu, Beatriz Ramentol Teys, han signat avui un contracte de cessió de tres obres escultòriques creades en el marc de la celebració,el 19 de maig, del Dia de l’Orgull Boig.

La Nostra Veu, juntament amb l’Oficina de Salut Mental de les Illes Balears, va organitzar l’activitat «L’orgull ho cura», una acció inclusiva i social en la qual participà un gran nombre de persones, les quals van crear diferents obres des de l’anonimat, sense ànim de lucre i de forma voluntària.

En aquest sentit, La Nostra Veu cedeix de mutu acord a la Conselleria de Salut i Consum tres obres amb l’objectiu de donar visibilitat a la lluita contra l’estigma associat als trastorns mentals.

Una de cada quatre persones patirà algun tipus de trastorn mental al llarg de la seva vida, associat, a vegades, a situacions de rebuig social, estereotips, perjudicis, etc.

Gómez ha expressat la necessitat de fer accions com aquesta «Per reduir l’estigma a través d’activitats que ens ajuden a viure la realitat que ens envolta, empatitzant, escoltant, interrelacionant-nos i adonant-nos que tots som persones. Hem d’agrair el treball conjunt entre institucions, associacions i, sobretot, als afectats, per continuar avançant en aquests aspectes».