torna

Detall de la notícia

Imatge 3858905

L'alumnat de l'IES Joan Ramis i Ramis estrenarà noves aules i tallers i un espai per a l'arxiu històric a partir de setembre

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, han visitat avui el nou edifici de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó. Han estat acompanyats pel batle, Hector Pons, a més de representants de l’IBISEC i de la comunitat educativa del centre.

L’ampliació de l’IES Joan Ramis i Ramis és una de les obres més importants que s’han fet a les Illes Balears, tant per la seva envergadura com per la inversió que suposa. Aquesta intervenció parteix d’un projecte redactat el 2010, que s’ha actualitzat, i preveu, a més d’aules noves repartides en dos pisos i un taller d'informàtica d'FP, un arxiu històric ubicat a la planta baixa. El projecte ha sortit a licitació per 2.766.716 euros, encara que finalment es va adjudicar per 2.356.020 €, i té un termini d’execució de 12 mesos.

Armengol ha destacat la importància de la millora “d’una infraestructura històrica per a Menorca”, que “permetrà millorar la qualitat de l’educació de tots i totes”, tant per a l’alumnat com per al professorat. “En política és molt important la coherència i nosaltres començam la legislatura veient l’immens treball que es va fer durant els anteriors quatre anys amb la millora del pilar fonamental que suposa l’educació”, ha subratllat la presidenta.

El nou edifici suposa l’ampliació del centre en tres plantes perllongant els passadissos actuals de cada planta fins a una superfície total ampliada de 1.652,67 m², la qual cosa ha permès la retirada definitiva de les cinc aules modulars del centre.

A la planta baixa s’hi ubicarà l’arxiu museu per al manteniment, la salvaguarda i la difusió del patrimoni que l’institut guarda d’ençà que es va crear: llibres, instruments i tota mena d’objectes per a l’ensenyament utilitzats al llarg del temps. També s’ha previst situar en aquesta planta una porxada coberta per usar a l’hivern.

A la primera planta, hi haurà set aules polivalents més, per satisfer les necessitats d’espai, mentre que, a la segona planta, s’ha previst ubicar-hi un taller d’instal·lació i reparació d’informàtica i dues aules per al cicle formatiu d’Informàtica. En aquesta planta hi haurà tres aules polivalents més per al servei general del centre.

A les dues plantes s’hi ubiquen nous serveis i dues escales noves: una per a ús habitual d’aquesta ampliació i una altra d’exterior per a l’evacuació d’aquesta part del centre en cas d’emergència.

A més de les obres a l’IES Joan Ramis i Ramis, en el cas de Menorca, aquest estiu s’estan executant diferents obres de millora dels centres educatius, de les quals destacam les següents:

  1. CEIP Antoni Juan Alemany. Millora accessibilitat. 218.840,76 €

  2. CEIP Àngel Ruiz i Pablo. Rehabilitació banys i altres. 30.835,10 €

  3. Escola d'Art Maó. Rehabilitació espai neteja i bany. 92.093,18 €

  4. CEIP Maria Lluïsa Serra Maó. Adequació espai soterrani. 29.611,34 €

  5. IES Biel Martí Ferreries. Substitució sistema para-sol façana edifici central. 57.200,03 €

Actualment s’està redactant el projecte definitiu del nou CEIP Es Mercadal.

70 milions des del setembre de 2015

Des del mes de setembre de 2015 s’haurà invertit un total de 70 milions d'euros en infraestructures educatives, que suposen 1.097 actuacions al 85 % dels centres educatius de les Illes Balears: 807 a Mallorca, 149 a Menorca, 123 a Eivissa i 18 a Formentera.

En concret, s'ha actuat a 273 centres de totes les illes: 197 (83,82 %) de Mallorca, 31 (91,17 %) de Menorca, 40 (86,95 %) d’Eivissa i 5 (100 %) de Formentera.

S’han construït dos centres nous: el CEIP Mestre Pere Garau i l’IES Santa Maria. Actualment s'estan executant grans ampliacions a l'IES Binissalem, a l'IES Berenguer d’Anoia i a l'IES Joan Ramis i Ramis, i ja han començat les obres del nou CEIP Ses Planes (Sant Josep de sa Talaia) i estan a punt de començar les del nou CEIP i escoleta infantil de Sant Ferran, a Formentera. D'altra banda, el nou CEIP Alcúdia es troba en procés de licitació.

A més, s'ha executat des del 2016 un total de 30 actuacions en matèria de millora de l’accessibilitat, hi ha 5 projectes en licitació i queden pendents 10 projectes més en diferents fases de redacció per al 2019. En total, totes les intervencions suposaran una inversió des del 2016 de 6.199.761 euros.