torna

Detall de la notícia

Imatge 3857939

Primera reunió institucional entre les presidentes del Govern i del Consell de Menorca per definir les línies de col·laboració dels propers quatre anys

La presidenta del Govern, Francina Armengol, es va reunir  amb la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, per definir les línies de treball prioritàries i la col·laboració entre les institucions de cara als propers quatre anys. Es tracta de la primera reunió institucional entre ambdues presidentes des de l’inici de l’actual legislatura i també amb l’equip de govern del Consell Insular.
A la reunió es va exposar la intenció de continuar amb les polítiques que van posar en marxa la passada legislatura i a començar a parlar de nous projectes per a l’illa de Menorca. “És molt important el fons de les polítiques i el com”, comentà Armengol a la sortida de la reunió, a més d’afegir que “la nostra aposta seguirà essent la del diàleg i la lleialtat institucional, fent feina braç a braç per resoldre els reptes de l’illa”.
En aquesta direcció, la presidenta del Govern destacà que se seguirà apostant pel turisme, com a motor econòmic de les Illes, “però de manera molt especial pel que fa a la diversificació econòmica”. Així, també va exposar que seguirà impulsant el Pla d’Indústria, que aporta 36 milions d’euros a Menorca i pel retorn i la consolidació dels drets de la ciutadania i la millora dels serveis públics.
Armengol va demanar la col·laboració, també, dels ajuntaments de Menorca perquè puguin posar a disposició sòl per fer promocions d’habitatge públic. De fet, aquesta és una de les qüestions centrals de la reunió, en el sentit de treballar “amb més èmfasi” amb el Consell de Menorca per a la gestió del parc públic d’habitatges. També recalcà les inversions i la intenció de col·laborar en altres drets bàsics com la salut o l’educació.
Així mateix, la presidenta del Govern assegurà que es donarà suport a la iniciativa legislativa del Consell Insular per a la reserva de la biosfera, col·laborant des del primer moment de la seva tramitació, així com a l’aposta per la candidatura de Menorca Talaiòtica.