torna

Detall de la notícia

Imatge 3837330

Recuperació i multiplicació de cereals de varietats locals de les Illes Balears

Aquest mes de juliol es recol·lectaran les espigues de 46 varietats de cereals de varietats locals que actualment estan sembrades a les parcel·les de cultiu de l'edifici de sa Granja on hi ha l'Institut de Recerca, Formació d'Agricultura i Pesca (IRFAP).

Algunes de les varietats locals que s’estudiaran seran els blats xeixa, mort, barba, mollar, algerí, valencià, valencià , blanc, grec, mamento, tradicional i canya blava, així com les civades rossa i negre. Hi ha mostres de totes les Illes Balears.

Les 46 varietats de cereals han estat obtingudes a partir del Centro de Recursos Fitogenéticos (CRF) del Instituto Nacional de Investigación Agraria (INIA) del Ministerio de Agricultura, així com d'alguns pagesos de les Illes Balears. Aquestes varietats han estat sembrades per tal d'estudiar la diversitat de tipus varietal de blats i civades que tenim a les Illes, així com poder definir els paràmetres morfològics i agronòmics de cada varietat. Finalment, les varietats de què s'aconsegueixi una major definició s'inclouran al Catàleg d'Interès Agrari de les Illes Balears.