torna

Detall de la notícia

Imatge 3816565

De les illes al món, una exposició fotogràfica de projectes de cooperació internacional finançats pel Govern durant aquesta legislatura

- Romandrà al passeig de Sagrera de Palma fins al 8 de juliol

- S’hi mostren 39 fotografies de projectes de cooperació per al desenvolupament duits a terme els darrers quatre anys

 

El passeig de Sagrera de Palma acull l’exposició fotogràfica De les illes al món, projectes de cooperació per al desenvolupament finançats pel Govern des les Illes Balears (2015-2019). Es tracta d’una exposició a l’aire lliure de 39 fotografies que mostren alguns dels projectes que s’han finançat els darrers anys amb fons públics del Govern de les Illes Balears, gestionats per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, i que han arribat a més de 170.000 persones, d’entre les quals més de 90.000 són dones. Per a l’exposició, s’han seleccionat fotografies de 16 projectes de cooperació, dels 107 que s’han finançat al llarg d’aquests darrers quatre anys.

Del 2015 al 2019, el Govern de les Illes Balears ha reactivat la cooperació per al desenvolupament a les Balears després d’anys de paràlisi, i s’han destinat prop de 20 milions d’euros a diferents intervencions i projectes a més de vint països de tot el món, principalment a Àfrica, el Carib i Amèrica Llatina. Moltes d’aquestes iniciatives contribueixen a reforçar la democràcia, defensar els drets humans, lluitar per la igualtat de gènere, protegir el medi ambient o garantir una educació i un accés a la sanitat bàsics, així com a cobrir necessitats crucials per a la vida, com ara l’accés a l’aigua o la seguretat alimentària, la sanitat, l’educació o l’habitatge.

On s’han invertit els doblers públics destinats a cooperació, a quins projectes i persones beneficien, com contribueix la societat de les Illes Balears a la millora de les condicions de vida d’altres comunitats..., és el que pretén respondre aquesta exposició a l’aire lliure, que romandrà instal·lada al passeig de Sagrera de Palma fins al 8 de juliol, amb la idea de ser una exposició itinerant.

La cooperació internacional és una política pública que lluita contra la pobresa i la desigualtat al món. Permet, a més, establir connexions i xarxes amb col·lectius, entitats, moviments socials i institucions de molts països. La major part de les intervencions es financen a través d’ONG de cooperació internacional especialitzades que, en la majoria dels casos, tenen una àmplia trajectòria i una experiència contrastada en projectes de cooperació per al desenvolupament.

En total, durant els darrers quatre anys, entre els projectes de cooperació per al desenvolupament, la cooperació bilateral amb els governs d’altres països i les ajudes destinades a situacions d’emergència humanitària, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, a través de la Direcció General de Cooperació, ha actuat a més de 43 països, ha finançat 150 projectes i ha subvencionat actuacions de 45 ONG de cooperació.