torna

Detall de la notícia

Imatge 3813932

45 centres d'FP participen amb èxit del programa IES Skills a les Illes Balears

\El programa ha arribat al 70% dels centres que imparteixen FP

\ Accions com les Portes Obertes als centres promocionen la formació professional

\Els centres consideren que posa en valor la formació professional  en el sistema educatiu i en el món laboral


La Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, a través del Servei de Planificació i Participació, ha duit a terme diferents accions de promoció i difusió de l’FP els dos darrers cursos (2017/18-2018/19) a 45 centres de formació professional de les Illes Balears.

Cal destacar que aquests centres educatius participants han valorat positivament aquest programa i consideren que es dona compliment a un dels principals objectius del Pla Integral d’FP 2018-2021, com és el de posar en valor els estudis de formació professional.

Increment de centres d’FP amb Programa IES Skills

Aquest curs s’ha incrementat en 4, el número de centres que han desenvolupat el programa IES Skills amb jornades de Portes Obertes. Un total de 45 centres que imparteixen ensenyaments de formació professional han desenvolupat accions de millora de la qualitat, seguint diverses línies d’actuació proposades pel Ministeri d’Educació i Formació Professional com són: Projectes de col·laboració centre-empresa, Projectes d’innovació per a l’alumnat de la formació professional i Projectes integrals de millores a centres, que incloguin una o diverses de les accions anteriors.

Dels 45 centres educatius que hi han participat, 29 són de Mallorca (63 %), 6 de Menorca (85 %), 9 d’Eivissa (80 %) i 1 de Formentera (100 %). S’han duit a terme activitats tan diverses com actes de reconeixement a les empreses col·laboradores, taules rodones per donar a conèixer l’oferta formativa de formació professional que s’imparteix al seu centre als alumnes de tercer i quart d’ESO i de batxillerat, trobades amb les empreses del teixit productiu de l’entorn, visites a les instal·lacions amb la demostració d’activitats pràctiques, competicions entre els mateixos alumnes d’FP obertes a tota la comunitat educativa, i un llarg etcètera.

El Programa IES Skills dona la oportunitat als centres educatius d’intercanviar impressions i millorar sinergies col·laboradores amb les empreses, tant per a les pràctiques formatives en centres de treball com per a altres accions formatives puntuals. La directora general ha pogut agrair personalment o a través del personal de la Direcció General i els equips directius dels centres la participació activa de les empreses en el bon desenvolupament d’aquests ensenyaments; de fet, s’ha constatat que han estat nombroses les empreses que han assistit als diferents esdeveniments. Aquest compromís del sector productiu amb l’FP denota la importància de reforçar aquesta col·laboració per tal de poder dur endavant millores als estudis i a l’oferta d'FP.

Gràcies a l’esforç del professorat d’FP i dels equips directius, aquestes jornades contribueixen a posar en valor la formació professional en el sistema educatiu i en el món laboral i contribueixen a visualitzar la qualitat de la formació professional i la seva transcendència en l’economia balear.

Llistat de centres participants al programa

Mallorca

Menorca

Eivissa

CIFP NAUTICOPESQUERA

IES CAP DE LLEVANT

CIFP CAN MARINES

CIFP JOAN TAIX

IES JOAN RAMIS I RAMIS

IES ALGARB

CIFP SON LLEBRE

IES JOSEP MARIA QUADRADO

IES ISIDOR MACABICH

IES ALCÚDIA

IES JOSEP MIQUEL GUÀRDIA

IES QUARTÓ DE PORTMANY

IES ARXIDUC LLUÍS SALVADOR

IES MARIA ÀNGELS CARDONA

IES SA BLANCA DONA

IES BENDINAT

IES PASQUAL CALBÓ I CALDÉS

IES SANT AGUSTÍ

IES CALVIÀ

 

IES SANT LLORENÇ DE BALÀFIA

IES CAN BALO

 

IES SANTA MARIA D'EIVISSA

IES CAPDEPERA

 

IES XARC

IES CENTRE DE TECNIFICACIÓ ESPORTIVA IB

 

 

IES FELANITX

 

 

IES FRANCESC DE BORJA MOLL

 

 

IES GUILLEM COLOM CASASNOVES

 

FORMENTERA

IES GUILLEM SAGRERA

 

IES MARC FERRER

IES JOSEP SUREDA I BLANES

 

 

IES JUNÍPER SERRA

 

 

IES LLUCMAJOR

 

 

IES MANACOR

 

 

IES MOSSÈN ALCOVER

 

 

IES PAU CASESNOVES

 

 

IES POLITÈCNIC

 

 

IES PORTO CRISTO

 

 

IES PUIG DE SA FONT

 

 

IES RAMON LLULL

 

 

IES SANTA MARGALIDA

 

 

IES SANTANYÍ

 

 

IES SES ESTACIONS

 

 

IES SINEU

 

 

IES SON PACS