torna

Detall de la notícia

Imatge 3808604

Renovam el conveni amb l'Agència Espanyola de Cooperació per reforçar l'ajuda humanitària

El Consell de Govern en funcions ha autoritzat la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació a renovar el conveni de col·laboració amb l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) per a l’actuació conjunta i coordinada en matèria d’ajuda humanitària. Es tracta d’un conveni signat l’any 2018, que ara es prorroga, que permet compartir i coordinar recursos econòmics, humans i tècnics entre les parts signants per millorar l’impacte de l’ajuda humanitària a l’exterior.

El Govern de les Illes Balears aportarà 50.000 € al fons comú de contingència, en el qual també participen els governs de Galícia, Astúries, Cantàbria, La Rioja, Múrcia, País Valencià, Canàries, Madrid, Castella-Lleó i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Això suposarà una aportació conjunta d’1,5 milions d’euros que es destinaran a desenvolupar actuacions d’ajuda d’emergència a les víctimes de desastres ocasionats per catàstrofes naturals o per conflictes armats durant l’any 2019. També es donarà suport a actuacions més prolongades per a la població refugiada i desplaçada sobre la qual hi ha una amenaça per a la salut o la subsistència.

El conveni entre l’AECID, les deu comunitats autònomes i la FEMP reforça la cooperació descentralitzada i millora la capacitat d’intervenir en matèria humanitària. Les aportacions de les comunitats autònomes i de l’AECID, entre les quals hi ha els 50.000 € aportats pel Govern de les Illes Balears en el darrer conveni, varen permetre prestar ajuda alimentària a més de 500.000 persones afectades pel cicló Idai, a Moçambic, entre altres actuacions d’emergència.