torna

Detall de la notícia

Imatge 3773241

Cloenda del cicle de conferències "Diàlegs d'espais i cultura d'infància"

El cap del Servei de Normalització Lingüística i Formació, Tomeu Barceló, va presentar l’acte de cloenda del cicle de conferències “Diàlegs d’espais i cultura d’infància” que va tenir lloc ahir dijous, 23 de maig, al saló d’actes de l’edifici Guillem Cifre de Colonya de la Universitat de les Illes Balears.

Aquest cicle ha estat organitzat pel CEP de Palma Jaume Cañellas Mut per donar resposta a l’interès de nombrosos docents que estan en processos de reflexió i transformació dels seus centres. El cicle proposava reflexionar sobre els fonaments i les fases del desenvolupament de l’infant i debatre sobre l’acompanyament respectuós i facilitador de l’aprenentatge i la importància de l’experimentació, l’expressió i la creativitat. Hi han participat 260 persones, la gran majoria d’educació infantil, tant de primer com de segon cicle, i del primer cicle de primària.

La conferència final, “La ciutat, un escenari d’infància”, va anar a càrrec de Clara Eslava, arquitecta, doctora amb la tesi “Huellas de la infancia en el impulso creativo. Ámbitos primigenios” i que actualment desenvolupa una línia de treball centrada en el diàleg entre pedagogia i arquitectura.

Les anteriors conferències varen ser:

  • 7 de març: “Empremtes d’infància. Relació entre escola infantil i ciutat”, a càrrec de Alfredo Hoyuelos Planillo, doctor europeu en Filosofia i Ciències de l’Educació i professor de la Universitat Pública de Navarra.
  • 21 de març: “Neurociència i espais d’aprenentatge”, a càrrec de Marta Portero, professora del Departament de Psicobiologia i Metodologia de les Ciències de la Salut de la UAB, on imparteix docència en el grau de Psicologia i col·labora en tasques de recerca a l’Institut de Neurociències de la UAB.
  • 4 d’abril: “L’estètica del quotidià a l’escola”, a càrrec de Maria Antònia Riera, professora del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació a l’àrea de Didàctica i Organització Escolar de la UIB, i Magdalena Jaume, llicenciada en Belles Arts, doctora en Teoria i Història per la Universitat de Barcelona i professora d’Educació Artística i Estètica i Projectes Artístics del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques de la UIB.
  • 29 d’abril: “El sentit de l’aprenentatge”, a càrrec de Meritxell Bonàs, documentalista educativa, pedagoga, mestra d’educació infantil i membre de l’equip fundador de l’escola pública El Martinet de Ripollet.