torna

Detall de la notícia

Imatge 3773139

Cloenda del programa d'experiència formativa "Parlem català, intercanvis entre centres educatius de territoris de parla catalana"

Ahir dijous, 23 de maig de 2019, va tenir lloc en el CEP de Palma Jaume Cañellas Mut la jornada de cloenda i avaluació del programa d’experiència formativa “Parlem català, intercanvis entre centres educatius dels territoris de parla catalana” per al curs 2018-2019. La jornada, presentada pel cap del Servei de Normalització Lingüística i Formació, Tomeu Barceló, comptà amb la participació de la majoria dels coordinadors del programa dels centres educatius de les Illes Balears.

En aquest sentit, els centres educatius participants en el programa compartiren les seves experiències i mostraren la diversitat de projectes posats en marxa per afavorir projectes d’aprenentatge d’aula o de centre amb la finalitat d’impulsar el desenvolupament de les competències lingüístiques en llengua catalana de l’alumnat. Després de l’exposició de les experiències de cada centre i el debat posterior entre els mateixos participants, es va dedicar un espai a l’avaluació i a la valoració del programa amb la finalitat d’arribar a extreure’n propostes de millora per a futurs projectes d’intercanvi.  

En concret, la majoria de centres es mostraren interessats a seguir participant en futures convocatòries; valoraren de manera especial la riquesa que suposa per a l’alumnat conviure amb famílies de parla catalana d’altres indrets; i destacaren la importància d’haver facilitat la participació d’alumnat amb situació de risc d’exclusió social. A més, els coordinadors de l’experiència varen demanar una major implicació i suport dels equips directius per crear les millors condicions perquè el programa es pugui seguir duent a terme amb èxit i satisfacció per part de totes les persones participants. 

En aquesta convocatòria han participat 19 centres educatius: un CEIPiESO, un CEPA, tres centres de primària i 14 centres de secundària, dels quals 11 han estat de Mallorca, 5 d’Eivissa i 3 de Menorca. Pel que fa als territoris de parla catalana amb què s’han duit a terme aquesta experiència d’intercanvi han estat diversos. Així, al marge de les Illes Balears, els intercanvis han tingut lloc amb Catalunya, el País Valencià, la Franja de Ponent i la Catalunya Nord.