torna

Detall de la notícia

Imatge 3771563

Signat el conveni per invertir més de 3 milions d'euros a 4 centres educatius de Sóller

\ Educació i ajuntament col·laboraran amb 17 actuacions en la millora dels centres educatius del municipi

 

\ Les obres començaran aquest estiu amb la substitució de les finestres del CEIP Es Puig i el condicionament del pati del CEIP Pere Cerdà

 

\ També hi ha obres previstes a l’IES Guillem Colom Casasnovas i al CEIP Es Fossaret

 

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, i el batle de Sóller, Jaume Servera, han signat avui el Conveni de col·laboració entre l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) i l’Ajuntament de Sóller per al finançament i l’execució de distintes obres d’ampliació i millora per 4 centres educatius del municipi que suposaran una inversió de 3.183.215 euros. En total s’han previst 17 intervencions que s’executaran en un període de 3 anys i que començaran el proper estiu.

A l’acte han assistit també el director general de Planificació i Centres Antoni Morante, i la regidora d’Educació, Mari Cruz Ensenyat.

El batle de Sóller, Jaume Servera, ha valorat molt positivament la signatura del Conveni i ha explicat que les actuacions als 4 centres són una reivindicació històrica del municipi.  

El conseller March per la seva part ha agraït la col·laboració institucional i ha destacat que l’objectiu és tenir unes escoles públiques dignes i en condicions adequades per fer un ensenyament del segle XXI. Al que ha afegit que la creació del Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 demostra que tenim clar cap a on anam i que la Conselleria està treballant per donar resposta a les necessitats dels centres públics de les Illes Balears, que necessiten de reformes constants a més de la construcció de noves escoles i l’ampliació de centres.    

Projectes prevists

Des de l’Ajuntament es col·labora en la redacció dels projectes d’obres i, en aquest sentit, Servera ha explicat que la previsió d’obres s’ha elaborat a partir de les demandes del Consell Escolar Municipal i que les primeres s’executaran aquest mateix estiu.

Així, les primeres obres que es fan consisteixen en la substitució de la fusteria exterior del CEIP Es Puig que està valorada em 222.600 euros i el condicionament del pati del CEIP Pere Cerdà que està pressupostat en 50.000 euros.

De cara a l’estiu de 2020 està previst que es construeixi un pavelló cobert al CEIP Pere Cerdà que suposarà una inversió de més de 580 mil euros i l’adequació de la planta superior de l’edifici principal del mateix centre perquè sigui una sala polivalent que està pressupostada en prop de 26 mil euros.

Obres a executar en 3 anys  

 La resta de projectes prevists per la Conselleria d’Educació i Universitat i l’Ajuntament de Sóller s’executaran en un termini de 3 anys. Entre altres actuacions, en aquests període es duran a terme les següent ampliacions i millores:

-   A l’IES Guilem Colom Casasnoves es construirà un nou pavelló pressupostat en 1 milió 334 mil euros; es reformarà de forma  integral la cuina menjador del centre per 161 mil euros i es substituiran les persianes de fusta per prop de 91 mil euros.

-  Al CEIP Es Fossaret hi ha obres de millora i ampliació del centre valorades en més de 312 mil euros que inclouen la construcció d’un gimnàs, la resolució de les humitats del seu soterrani i la substitució de la porta d’emergència, entre altres actuacions.

-  Al CEIP Es Puig també hi ha previstes un sèrie de millores valorades en 118 mil euros com són la millora dels banys de la zona infantil,la reparació d’humitats a la sala de màquines o la connexió interior de l’ascensor amb la resta d’edifici. 

Cal recordar que des de començament de la legislatura s’han fet més de 560 obres majors i menors a 240 centres (que representen el 80 % de tots els centres educatius). La inversió acumulada és de 44 milions d’euros.

Totes les obres formen part del Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023, que es pot consultar a la web de la Direcció General de Planificació i Centres.