torna

Detall de la notícia

Imatge 3769574

L'alumnat mediador d'Eivissa ha celebrat avui una jornada de convivència

Gairebé 200 alumnes d’Eivissa han rebut els diplomes per la seva tasca com a mediadors als centres educatius. L’acte ha estat la cloenda de la jornada de convivència i intercanvi d’experiències que s’ha celebrat avui a les Pitiüses. 

La "Trobada d'Alumnat Promotor de la Convivència, Pitiüses 2019" ha estat organitzada per l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar (Convivèxit) a la seu de la UIB a Eivissa, amb la participació de centres escolars de tota l’illa.

El fil conductor de la jornada ha estat la convivència i la finalitat és fer públic l’agraïment a la dedicació i implicació d'aquests alumnes en la tasca de la mediació, compartir experiències, crear xarxes de col·laboració entre els centres que disposen de serveis de mediació, així com facilitar el contacte entre mediadores de diversos centres, amb activitats lúdiques i formatives.

S’ha comptat amb l'assistència de 190 alumnes de12 centres d'Eivissa: CEIP Can Raspalls, CEIP Balansat, CEIP Sant Ciriac, CEIP Can Coix, CEIP Sant Jordi, CEIP l’Urgell, CEIP Santa Gertrudis, CC Santíssima Trinitat, IES Xarc, IES Sa Blanca Dona, IES Balàfia, IES Isidor Macabich i IES Santa Maria d’Eivissa.

Les trobades s'organitzen en 9 tallers simultanis de uns 20 alumnes cada taller, de 1'5 hora de durada com a màxim. La directora de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar, Marta Escoda, la delegada d'Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, i la Regidora d'Educació i Normalització Lingüística, Mariví Mengual, han lliurat els diplomes a l'alumnat al final de la trobada.


Aquesta setmana acaben les trobades a Mallorca

A Mallorca es fan tres trobades d’alumnat medirador, concretamente els dies 10, 17 i 24 de maig a l’Espai Juvenil Es Generador de Calvià, de 9.30 hores a 13.30 hores.  En total hi participaran 477 alumnes de 33 centres educatius de Mallorca.

            
La Conselleria d'Educació i Universitat vol potenciar els programes d'èxit en la millora de la convivència escolar, en aquest sentit, la mediació entre alumnes és una eina preventiva  molt potent estesa a molts de centres educatius de les Illes Balears que funciona des de fa anys. La intenció de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar és promocionar aquesta eina i la resta de pràctiques restauratives que milloren la convivència i fan prevenció de la violència.