torna

Detall de la notícia

Imatge 3768620

Més de 500 alumnes de centres de primària participen de la Diada "Els escacs a l'escola"

\Són alumnes dels 10 centres de Mallorca que han participat d’aquest Primer Programa Pilot d’Innovació Educativa   

\La finalitat d’aquest programa és fomentar a les escoles la pràctica d’escacs com a eina pedagògica

 

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March acompanyat del director general d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas i del president de la Unió de Cooperatives d’Ensenyament (UCTAIB), Enric Pozo ha participat avui de la primera Diada “Els escacs a l’escola” celebrada al Parc de Ses Estacions de Palma.

Un total de 535 alumnes dels 10 centres de primària de Mallorca que formen part  d’aquest primer programa pilot han participat durant tot es dematí de tallers i activitats, a la vegada que han intercanviat experiències entre els centres.  

“Els escacs a l’escola” és una iniciativa conjunta amb la Sectorial de Cooperatives d’Ensenyament de les Illes Balears (UCTAIB) i que compta amb la col·laboració de la Federació Balear d'Escacs. Aquest programa pilot ha entrat en funcionament aquest curs 2018-19 i que té per finalitat facilitar als centres educatius la implantació i el foment de la pràctica dels escacs com a eina pedagògica que contribueixi a la millora del procés d’ensenyament i aprenentatge dels infants.

Impulsar l’ús pedagògic dels escacs

Entre els objectius del Programa es troba impulsar l’ús pedagògic i didàctic dels escacs a l’aula com a eina educativa, formativa i participativa dins l’horari lectiu. Així com fomentar la contribució dels escacs per millorar, entre d’altres, l’atenció, la concentració, la memòria, la resolució de problemes, la comprensió lectora, la presa de decisions ... i potenciar, la sociabilitat,  l’ajuda entre companys, el respecte entre  iguals, la igualtat de gènere, la gestió de les emocions. I el foment dels  valors de l’esportivitat, l’esforç, la superació i la constància.

De la primera convocatòria, oberta a tots els centres educatius sostinguts amb fons públics adscrits a la Conselleria d’Educació i Universitat de les Illes Balears que imparteixen educació primària durant el curs 2018-20 participen 13 centres tant públics com concertats. Per Illes, 10 són de Mallorca, 1 de Menorca, 1 d’Eivissa i 1 de Formentera.

Aquesta Diada també es celebrarà a la resta de les illes.