torna

Detall de la notícia

Imatge 3767598

Jornades d'intercanvi d'experiències al CEP d'Eivissa: "Aprenent entre iguals"

Els passats 14 i 15 de maig varen tenir lloc al Centre Cultural de Jesús (Santa Eulàlia del Riu) les jornades “Aprenent entre iguals: compartim accions i emocions”. Organitzades pel CEP d’Eivissa, comptaren amb la participació de 150 docents. Les jornades, presentades pel cap del Servei de Normalització Lingüística i Formació, Tomeu Barceló, s’iniciaren amb una conferència que sota el títol d’”Avaluar per transformar. Una mirada investigadora als processos de millora educativa” impartí Laura Farró. 

35 centres educatius, la meitat del total dels centres de l’illa d’Eivissa, compartiren les seves experiències en dos formats: 5 taules rodones temàtiques (Metodologies centrades en l’aprenent, Aprenentatge amb les TIC, Espais d’aprenentatge, Emocions i convivència i Processos sostenibles de canvi en els centres) i 27 pòsters que serviren per mostrar una extensa panoràmica del treball que estan fent els centres educatius de l’illa d’Eivissa.

Quant a les taules rodones, es varen estructurar de manera que, a partir de l’exposició de les experiències reals i sentides de cada centre i el debat posterior entre els mateixos ponents i els assistents, es pogués arribar a extreure’n els diferents indicadors que condueixin a l’èxit en les temàtiques que es treballaven, i esmicolar, en la mesura del possible amb el temps de durada de cada taula, les experiències des del prisma de la millora, de manera que poguessin servir per a generar un veritable coneixement compartit.

Finalment, el temps i l’espai dedicat a la presentació i el diàleg dels pòsters varen contribuir de manera important a l’objectiu de les jornades, que era difondre, compartir i generar coneixement compartit entre iguals.