torna

Detall de la notícia

Imatge 3761041

El centre d'educació especial de Son Ferriol es presenta als ciutadans al bell mig de la ciutat de Palma

Aquest migdia ha tengut lloc l’acte institucional que ha organitzat el centre d’educació especial (CEE) de Son Ferriol al Quiosc de PalmaActiva ubicat a la Plaça de l'Olivar de Palma, amb l’assistència del conseller d’Educació i Universitat, Martí March, i el director general d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas. Aquest espai acull durant tota aquesta setmana  “Qui som?”, una exposició i tallers d’activitats per donar a conèixer al públic en general l'activitat del CEE i donar visibilitat a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Al llarg d’aquesta setmana tota la comunitat educativa del centre participarà a les activitats organitzades en el quiosc amb l’objectiu de fer més visible el centre i el que s’hi fa en el seu dia dia. A més també es projecta un vídeo elaborat pel director de cinema Toni Bestard que s’ha fet amb el professorat i alumnat del CEE Son Ferriol. Bestard també ha assistit a l’acte inaugural, juntament amb el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma Llorenç Carrió. El vídeo és pot veure al següent enllaç: https://vimeo.com/334176197

El director, Francesc Santamatilde, ha explicat que el CEE Son Ferriol és un gran desconegut per al públic en general i que l’objectiu d’ocupar aquesta setmana l'espai a la Plaça de l’Olivar és el de mostrar com fan feina al centre, que "té molt en comú amb els centres ordinaris, ja que no deixam de ser un centre educatiu, i, a més, tenim molt per oferir als centres ordinaris amb tot allò que ens fa diferents”.

Per la seva banda, Martí March, ha agraït al professorat i, molt especialment, a les famílies i a l’alumnat, la seva implicació per difondre la feina del CEE Son Ferriol. “Nosaltres creim amb la inclusivitat i pensam que aquesta també es fa als centres d’educació especial com el vostre”. El conseller s’ha compromès a continuar invertint en el centre per garantir que es pugui continuar avançant en la línia pedagògica que s’ha adoptat en els darrers anys, que ha facilitat la implantació del treball per ambients, entre d’altres.

Diferents representants de l’alumnat també han volgut compartir les seves impressions sobre la imatge que es projecte dels centres d’educació especial i de l’alumnat que hi assisteix, reivindicant que “tots som especials i diferents”.

El Quiosc de PalmaActiva, ubicat a la plaça de l’Olivar, és un espai on les empreses, persones emprenedores i entitats poden exposar i testar temporalment els seus productes i serveis