torna

Detall de la notícia

Imatge 3756672

9 històries de Menorca arriben a la final del concurs literari Ficcions

De les més de 1.500 històries publicades que es van presentar durant el termini de l’onzena edició del concurs literari Ficcions, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 164 grups finalistes: 90 a Catalunya (146 alumnes), 37 al País Valencià (77 alumnes) i 37 grups a les Illes Balears (un total de 54 estudiants).
 
El concurs literari juvenil Ficcions, l’aventura de crear històries, que compta amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, va tancar l’onzena  edició el passat 24 de març amb una participació rècord de 3.801 participants d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.723), País Valencià (584 alumnes) i Illes Balears (494 alumnes) provinents de 306 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que s’ha incrementat en més d’un 6% la xifra de participació respecte a la desena edició.

Pel que fa als finalistes de les Illes Balears, es duran a terme tres actes d’entrega de premis, un a cada una de les illes participants: a Menorca, aquest dilluns 6 de maig a la sala de plens del Consell Insular de Menorca; a Eivissa, el dimecres 8 de maig a les 17 h a la sala de plens del Consell d’Eivissa; i a Mallorca, el dijous 9 de maig a les 17 h a la sala d’actes del Port de Pollença. En aquest últim acte també es farà entrega dels premis Illes Balears i, per tant, es comptarà amb la presència dels grups guanyadors de Menorca i d’Eivissa.

A Menorca, la participació en aquesta edició de Ficcions ha arribat als 111 alumnes de 5 centres educatius i d’aquests, 9 grups formats per 12 joves han aconseguit arribar a la final.
 
El primer premi de Menorca és per a Paula Nicole Velasco Galapon i Laura Valentina Álvarez Vásquez i el segon premi de Menorca és Irene Riudavets Sintes. Al primer premi de Menorca se l'ha convidat a l’acte de Mallorca el 9 de maig, ja que pot optar a guanyar el premi a Millor Història de les Illes Balears (en aquest cas rebrà un Smartphone o un iPad). La resta de finalistes reben un diploma com a reconeixement de la feina feta i de la seva participació a Ficcions 2019.
 
D’altra banda, entre el professorat més motivador de les Illes Balears han quedat com a finalistes a Menorca: Soledat Mulero Alzina, del Col·legi Concertat Sant Josep (Maó) i Nativitat Mir Pons, de l’IES Josep Miquel Guàrdia (Alaior).   
 
A l’acte de lliurament de premis hi ha assistit la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, el conseller insular de Cultura i Educació del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria Ballester, i Josep Ritort, secretari general de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC).
 
El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a l’onzena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. Representa a més de 350 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.
 
Ficcions compta amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, que des de 2016 es fa càrrec dels obsequis que reben els finalistes de les Illes Balears.
 
Menorca: participació 111 alumnes de 5 centres educatius.
 
Llista de finalistes de Menorca (12 finalistes / 9 grups):

 
  • Grup cristinagrande, de l’IES Josep Miquel Guàrdia (Alaior)
  • Grup irene riudavets, de l’IES Josep Miquel Guàrdia (Alaior)
  • Grup Maria Mascaró, de l’IES Josep Miquel Guàrdia (Alaior)
  • Grup mariaina, de l’IES Josep Miquel Guàrdia (Alaior)
  • Grup martaestacio, de l’IES Josep Miquel Guàrdia (Alaior)
  • Grup Noah Follet, de l’IES Josep Miquel Guàrdia (Alaior)
  • Grup Olives, de l’IES Josep Miquel Guàrdia (Alaior)
  • Grup Pollastre & Fusta, del Col·legi Concertat Sant Josep (Maó)
  • Grup xelolazaro, de l’IES Josep Miquel Guàrdia (Alaior)