torna

Detall de la notícia

Imatge 3734316

Yevgeny Sudbin interpretarà el Concert per a piano núm. 5 "Emperador" de Beethoven en el tretzè concert de temporada de la Simfònica

El pianista internacional Yevgeny Sudbin serà el solista del tretzè concert de temporada de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Aquest dijous 11 d’abril de 2019, a l’Auditorium de Palma, a les 20:00 h, la Simfònica actuarà amb el pianista rus, amb qui interpretarà el Concert per a piano núm. 5 de L.V. Beethoven.
 
El Concert per a piano núm. 5 de Beethoven, conegut com “Emperador” i que va ser l’últim concert per a piano que va compondre el compositor alemany, serà la primera obra interpretada en aquest tretzè concert de temporada.
 
Yevgeny Sudbin ha rebut els afalacs del diari The Telegraph, que el descriu com "un dels millors pianistes del segle XXI en potència". Actua de manera habitual a les millors sales de concerts i dins les millors programacions del món, tant en format recital com acompanyat d'orquestres, on s’inclouen la Tonhalle de Zuric, Royal Festival Hall, Queen Elizabeth Hall (International Piano Series) i Wigmore Hall (London Pianoforte Series) de Londres, Concertgebouw (Meesterpianisten) d’Amsterdam, Avery Fisher Hall de Nova York, i Davies Symphony Hall de San Francisco. Ha col·laborat amb alguns dels directors més influents del món, com Neeme Järvi, Charles Dutoit, Vladímir Aixkenazi, Osmo Vänskä, Hannu Lintu, Tugan Sokhiev, Mark Wigglesworth, Andrew Litton, Dmitri Slobodeniouk i Vassili Sinaiski.
 
Després del descans i per finalitzar aquest concert, la Simfònica interpretarà “Serenade núm. 1” de J. Brahms.
 
Aquest concert es repetirà l'endemà, el divendres 12 d’abril de 2019, a l’Auditori de Manacor.