torna

Detall de la notícia

Imatge 3734299

El Govern publica els ajuts a esportistes destacats, que pugen fins a 650.000 €

Les dones esportistes tenen un factor multiplicador de puntuació més elevat amb l'objectiu de fomentar l’esport femení

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports publica aquest dimarts al Butlletí Oficial de les Illes Balears la convocatòria d’ajuts als esportistes de les Illes Balears perquè puguin millorar els seus mitjans d’entrenament i l’accés a les competicions l’any 2019. En poden ser beneficiaris els esportistes destacats que superin la puntuació que es calcula sobre la base dels resultats esportius aconseguits durant l’any 2018.

La dotació de la convocatòria és de 650.000,00 euros. Cal recordar que durant aquesta legislatura la partida d’aquesta línia d’ajuts ha augmentat 200.000 € dels 450.000 € inicials.

En la convocatòria de l’any 2018, es varen beneficiar dels ajuts un total de 161 esportistes de les Illes Balears, amb noms destacats com Melani Costa, Caridad Jerez, Úrsula Pueyo, Mario Mola, Marcus Cooper o Joan Munar.

Novetats

Aquesta nova convocatòria introdueix una sèrie de novetats. En primer lloc, les dones esportistes reben una quantitat extra, ja que el factor multiplicador de la puntuació és més elevat. Amb aquesta mesura es pretén fomentar l’esport femení.

Una altra novetat és que s’incrementa el límit d’ajuts per esportista, que augmenta fins a 20.000 €. L’aportació que rebrà cada esportista dependrà dels resultats esportius aconseguits durant l’any 2018.

El termini per presentar les sol·licituds a la convocatòria és de trenta dies naturals comptadors des de l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria en el BOIB.