torna

Detall de la notícia

Imatge 3732880

Educació destina 500 mil euros a ajuts de desplaçament per als estudiants universitaris de Balears

Suposa un increment d’un 11 per cent en relació a l’anterior curs
També es contempla una convocatòria d'ajudes per a la mobilitat pressupostada en 150.000€


El Programa d’Ajuts de Desplaçament dins la Unió Europea per a cursar estudis universitaris fora de l’illa de residència compta al 2019 amb un total de 500.000 euros, el que suposa un increment de la dotació total de l’11 %  respecte al 2018. Així mateix, es destinarà una quantitat de 18.000 euros de forma específica a estudiants de postgrau.

D’aquesta convocatòria, se’n beneficiaran 833 alumnes, aproximadament un 19 % més que l’any 2018, que rebran un màxim de 600 euros per ajut.

D'altra banda, també s’han convocat ajudes de desplaçament per a alumnes de les Illes Balears que cursin estudis oficials d’ensenyaments artístics superiors a la Unió Europea durant el curs acadèmic 2018-2019, amb una dotació total de 12.000 euros, 600 euros com a màxim per ajut.

El termini de presentació de sol·licituds d’ambdues convocatòries és del 10 d'abril al 14 de juny de 2019.

Ajudes per a la mobilitat
A part de les ajudes de desplaçament, enguany com a novetat, la conselleria d'Educació i Universitat també preveu per a l’any 2019 ajudes per a la mobilitat. Als propers mesos es convocaran ajudes complementàries per a alumnes de les Illes Balears que participin en programes institucionals de mobilitat per a cursar part dels estudis universitaris a qualsevol país de la Unió Europea, amb una partida total de 150.000 euros. Aquesta convocatòria preveu la tradicional modalitat d’ajuts de mobilitat dins l’àmbit de l’Euroregió Pirineus Mediterrània amb un total de 12.000 euros addicionals, la qual cosa suposa 20 ajuts de 600 euros cadascun.

L’Euroregió Pirineus Mediterrània, creada el 29 d’octubre de 2004, és un projecte de cooperació política entre les Illes Balears, Catalunya i Occitània amb l’objectiu de crear al nord-oest de la Mediterrània un pol de desenvolupament sostenible basat en la innovació i la integració social i econòmica del territori i contribuir a la construcció d’una Europa unida, solidària i propera als ciutadans.

Ajudes per a l'allotjament 
Cal recordar que es manté el programa de beques d’allotjament a la residència universitària de la UIB que té la finalitat de fomentar la integració dels nous estudiants de la UIB a la vida acadèmica del campus universitari (dues per illa). Com a novetat, des del 2018 també es preveu una ajuda específica per a la incorporació de dones als estudis que s’imparteixen a l’Escola Politècnica Superior.