torna

Detall de la notícia

El Govern Balear s'incorpora a la Setmana Internacional del Voluntariat Corporatiu

Del 7 al 14 de maig de 2019 tindrà lloc la novena edició de la Setmana Internacional del Voluntariat Corporatiu (Give & Gain), iniciativa de referència a nivell internacional en voluntariat corporatiu i que a Espanya lidera Forética i a la que s’incorpora el Govern de les Illes Balears com a soci institucional per a visibilitzar el valor del voluntariat corporatiu en la nostra Comunitat Autònoma.

Give & Gain consisteix en concentrar en una mateixa setmana i en diferents països les activitats de voluntariat corporatiu per aconseguir així el màxim nombre de voluntaris i de beneficiaris. Es tracta de fomentar l’acció solidària dels empleats, funcionant així com a eina clau en la inversió en la comunitat, dins el marc de l’estratègia de responsabilitat social empresarial de les diverses organitzacions participants. Cada vegada son més les empreses que destinen part dels seus recursos a col·laborar en accions de solidaritat i de benefici social implicant també als seus propis treballadors, que participen en diverses tasques amb la seva comunitat més propera.

Existeixen dues modalitats de participació en la Setmana del Voluntariat. A Tu Manera és per a empresas i ONGs, i es tracta d’organitzar de manera col·laborativa una activitat de voluntariat corporatiu durant la Setmana, reportant les dades a Forética. A Tu Medida consisteix en que Forética, en col·laboració amb entitats de voluntariat, recolza a l’empresa en la coordinació i desenvolupament de l’acció de voluntariat partint d’un menú amb diferents activitats.

Per sumar-se a les activitats d’aquesta Setmana es pot fer a través de la pàgina https://foretica.org/proyectos-y-soluciones/give-gain/ fins el 30 d’abril. Per tenir més informació, en el correu giveandgain@foretica.es

Activitats a realitzar, podrien ser, per exemple, el involucrar-se en un taller de recolzament escolar a nins en risc d’exclusió social, o en tallers de formació amb persones amb qualque tipus de discapacitat intel·lectual, dissenyant un model educatiu adaptat a les necessitats de tots aquests alumnes. Un altre exemple és el d’acompanyar-físicament i emocionalment a grups de persones majors per realitzar activitats d’oci, lluitant així contra la soledat, principal mal que pateixen els nostres majors. També a nivell mediambiental es poden plantejar accions com pugui ser la replantació de zones cremades, ajudant així a la comunitat local més propera a recuperar el seu entorn ambiental, i totes aquelles activitats que giren al voltant d’aquest entorn.