torna

Detall de la notícia

Imatge 3729027

Arriba Apparella't, la primera app per trobar parella lingüística

La Plataforma per la Llengua llança el Tinder del voluntariat lingüístic en català gràcies als governs balear, català i valencià

La Plataforma per la Llengua ha presentat aquest matí l’Apparella’t, la nova aplicació per trobar parella lingüística amb qui practicar el català. Els governs balear, català i valencià, i més de 200 mecenes, fan possible aquesta iniciativa. Amb una aparença i un funcionament molt semblant al d’apps per lligar, aquesta nova iniciativa de l’ONG del català pretén fer més fàcil i àgil trobar una persona amb qui aprendre o a qui ensenyar la llengua. L’Apparella’t posarà en contacte un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.
 
“L’objectiu és que els usuaris practiquin allò que han après, d’una manera lúdica i entretenguda, però sobretot sense la pressió de si s’equivoquen o no, perquè saben que estan amb una parella que n’és conscient i que cerca ajudar-los”, ha assegurat Mireia Plana, vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua.
 
L’Apparella’t neix com una nova via de creació de parelles lingüístiques. Des del 2009, quan el programa de voluntariat per la llengua va néixer a Catalunya, s’han format més de 130.000 parelles lingüístiques. La Plataforma per la Llengua és l’entitat privada que més parelles lingüístiques ha fet a Barcelona. “Les parelles lingüístiques són una eina clau per contribuir a l’arrelament i a la cohesió social, i per fer del català la llengua comuna”, ha apuntat Plana.
 
La iniciativa de la Plataforma per la Llengua ha comptat amb el suport de més de 200 mecenes, però també del Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i la Generalitat valenciana. “Estem molt contents d’haver aconseguit la cooperació dels tres governs: la promoció de la llengua és i ha de ser important a tot el domini lingüístic”, ha recordat Plana.

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, hi ha assistit, conjuntament amb la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, i la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa.
 
L’Apparella’t està disponible gratuïtament per Android i per iOS, i la Plataforma per la Llengua vol arribar a les 10.000 descàrregues.