torna

Detall de la notícia

Imatge 3728886

La Conselleria de Cultura organitza l'exposició "Carloandrés a Eivissa 1958-2018" que tendrà lloc a València

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, l'Ajuntament d'Eivissa, Acció Cultural del País Valencià i la Fundació Carloandrés organitzen l'exposició "Carloandrés a Eivissa. Últimes obres, obres d'ahir, 1958-2018" comissariada per Finis Africae. L'exposició s'inaugurarà el pròxim dijous 4 d'abril a les 19:30 h, i hi assistirà la consellera Fanny Tur, juntament amb representants d'Acció Cultural País Valencià i de les Fundacions Baleària i Carloandrés.

Després d'haver estat inaugurada a Eivissa l'any passat, amb gran èxit de públic i crítica, arriba a València l'exposició d'un dels artistes eivissencs més reconeguts, Carloandrés. Natural de València i establert a Eivissa, passava tots els seus estius, des dels anys 60, en la localitat castellonenca de Morella.

Aquesta exposició ens arriba de la mà de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, de l'Ajuntament d'Eivissa i d'Acció Cultural del País Valencià i compta amb el suport de la Fundació Baleària i del Consell d'Eivissa per la qual cosa estarà present en la seva inauguració la consellera Fanny Tur, així com Ricard Pérez de la Fundació Baleària.

En aquesta exposició el visitant podrà gaudir d'una selecció d'olis i dibuixos realitzats per Carloandrés a Eivissa i a Morella, entre els anys 1958 - la seva arribada a Eivissa - i 2018, pocs mesos abans del seu traspàs.

Obres, en el cas dels olis, treballades durant mesos, fins i tot anys. En elles podrem contemplar imatges de la ciutat i dels camps que l'envolten.

Carloandrés

El creador d'origen valencià Carloandrés, establert a Eivissa des de fa més de seixanta anys (1958) és un dels artistes més representatius respecte a la figuració formalista en la captació del paisatge. La seva experiència al llarg de setanta anys de carrera pictòrica a Eivissa, però també per quasi tota la península Ibèrica fa de la seva mirada del paisatge alguna cosa única i excepcional convertint-ho en transcendent.

És, al seu torn, un dels clàssics de la història de l'art al segle XX a les Illes.

En el vessant pedagògic ha estat professor de tota una generació d'artistes a Galícia, a Eivissa -on va ser professor de dibuix artístic a l'Escola d'Arts i Oficis - i a diverses escoles de la Ciutat.

La llum, els camps, les persones, l'arquitectura, el moviment i les textures són presents a la seva obra. A partir de la imatge real, crea interpretacions generant com ningú noves expressions matèriques, lectures de caràcter poètic i fins i tot a vegades narratives d'una època.

A les Illes s'ha pogut veure una retrospectiva de la seva obra en el Centre Cultural de S'Alamera del Consell d'Eivissa (2011). El seu treball ha estat reconegut també en diferents ocasions a diversos llocs de l'Estat espanyol. A Morella es va poder veure aquesta retrospectiva de l'obra morellana l'estiu de 2017, a les sales gòtiques de l'Ajuntament.

L'any 2018, amb motiu de la concessió de la Menció Honorífica de l'Ajuntament d'Eivissa 2018 es varen dur a terme sengles exposicions de l'artista a les sales d'Es Polvorí i de l'antic Refectori de l'Ajuntament d'Eivissa.

Ara és València qui recupera l'obra d'aquest fill inquiet i viatger, l'artista mostrarà a València la seva visió del paisatge, els seus retrats i algunes de les seves darreres obres centrades en l'introspectiu.