vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 3728821

VII Jornada Tècnica EiG 2019, Foment i millora del cultiu del garrover

Mallorca, 9 de maig de 2019

Les Illes Balears conreen una superfície total de 13.000 ha, amb una producció anual d’unes 12.000 tones, que representa al voltant del 20% de la producció estatal. Un temps, el garrover va arribar a ser el segon fruiter en superfície, ocupava unes 20.000 ha (1959), alhora que va permetre el naixement d’una indústria capdavantera en la producció de polpa i de goma de garroví de la qual encara queda l’empremta a Mallorca. A més, la riquesa varietal balear ha permès la creació d’un banc de germoplasma de varietats locals de gran interès agronòmic i de referència per a la Mediterrània.

Aquesta Jornada, organitzada conjuntament per l'IRFAP i Empresas Innovadoras de la Garrofa (EiG), pretén cobrir una demanda creixent en el sector illenc de la garrova, tant de la divulgació de les tècniques més recents de cultiu i l’avaluació del comportament agronòmic de nombroses varietats de garrover com de la comercialització i les aplicacions potencials del seu fruit i la seva llavor (el garroví) en la indústria alimentària.  El cultiu del garrover ha esdevingut l'alternativa davant l'amenaça de Xylella fastidiosa, que compromet el futur dels fruiters tradicionals, com l’ametler i l’olivera.

  • Presentaciones:
    • Control de plagues postcollita - F Miarnau
    • Garrover varietats i tecnologia del cultiu - JoanTous
    • Importància del cultiu del garrover i la seva història a Mallorca - Josep Rosselló
    • JORNADA 2019 - Bernat Canyelles
    • Importància del cultiu del garrover i la seva història a Eivissa - Josep Lluís Joan
  • Localización visita de fincas experimentales