torna

Detall de la notícia

Imatge 3711560

El programa "Viu la Cultura" continua els concerts didàctics amb "Història del Rock" de Cris Juanico a Eivissa i Formentera

Més de 600 alumnes de diferents centres educatius de les dues illes assistiran al concert didàctic que es durà a terme a l’auditori de Can Ventosa d’Eivissa, dia 2 d’abril, i a la Sala Municipal de Sant Francesc de Formentera, dia 3 d’abril

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través del programa “Viu la cultura” de la Direcció General de Cultura, continua amb el  cicle de concerts didàctics amb “Història del Rock”.
 
Més de 600 alumnes assistiran al concert didàctic “Història del Rock” que es durà a terme a l’auditori de Can Ventosa d’Eivissa, dia 2 d’abril de 2019, amb dos torns, a les 10.00 h i a les 11.30 h, i dia 3 d’abril de 2019, també amb dos torns, a les 10.00 h i 11.30 h, a la Sala Municipal de Sant Francesc de Formentera.

Sota el guiatge del cantant menorquí Cris Juanico, que posarà la veu acompanyat de quatre músics més de pop–rock (guitarra, teclat, bateria i baix), és un concert didàctic que vol mostrar la història del rock a partir de la interpretació en directe de fragments de cançons enllaçades entre si i projeccions de l’època. Així mateix, es presenten les circumstàncies històriques, socials o culturals que envolten aquestes cançons, els autors i l’estil en què s’inscriuen. Al mateix temps, durant la interpretació de les cançons, que es dividiran en diferents blocs temàtics segons l’època, apareixerà a la pantalla informació sobre els autors, les lletres i els estils.

El concert és un repàs dels diferents estils musicals que engloben el rock des dels anys 50 fins a l’actualitat. Durant l’actuació es sentirà un bocinet de més de cinquanta peces conegudes que ens acostaran a aquesta varietat d’estils del rock. S’escoltaran cançons dels inicis dels anys 50: ritmes de blues com “Blues en sol” de Guillem d’Efak, Chuck Berry o Elvis Presley, que va preparar el terreny per convertir el rock en un llenguatge universal. Després es passarà pels anys seixanta, setanta, vuitanta i noranta amb cançons de cantants o grups com Pink Floyd, Bob Dylan, The Beatles, The Rolling Stones, Jimy Hendrix, Led Zeppelin, The Police, Queen, Michael Jackson o REM, etc. També destaca la relació del rock amb la música d’altres cultures (Bob Marley, Manu Chao, Santana…).
 
El naixement de la música moderna ha suposat un fenomen històric i social que dona peu a fer una anàlisi de la societat del segle XX. Temes com l’esclavitud, el racisme, la religió, etc. poden ser tractats a partir de les manifestacions musicals i la seva història.
 
Centres participants:
 
Auditori Can Ventosa d’Eivissa
 
Dimarts, 2 d’abril de 2019
 
10.00 h: CEIP ES VEDRÀ, CEIP POETA VILLANGÓMEZ, CEIP SANT JORDI, CEIP CAN RASPALLS, CEIP SA BODEGA ( 199 alumnes)
 
11.30 h: CEIP SA JOVERIA, CEIP PORTAL NOU, CEIP CAN GUERXO, IES ISIDOR MACABICH (157 alumnes)
 
 
Sala Municipal de Sant Francesc de Formentera
 
 Dimecres, 3 d’abril de 2019
 
10.00 h: CEIP EL PILAR, CEIP SANT FERRAN DE SES ROQUES (132 alumnes)
 
11.30 h: CEIP MESTRE LLUIS ANDREU, IES MARC FERRER (185 alumnes)