torna

Detall de la notícia

Imatge 3730003

Protocol integral d'atenció sanitària de persones trans* a les Illes Balears

El Servei de Salut ha presentat al Consell d'LGTBI de les Illes Balears el Protocol integral d'atenció sanitària de persones trans* a les Illes Balears, que va ser aprovat en la cinquena sessió plenària.

Les persones usuàries en els processos en què s'ha d'aplicar aquest protocol són persones no-cissexuals, indistintament de quina sigui l'autopercepció o autodefinició de cadascuna, que voluntàriament s'acostin als serveis públics de salut de les Illes Balears. Les persones, ja siguin majors o menors d'edat, han de rebre una atenció integral personalitzada que respecti el principi de lliure autodeterminació de gènere recollit en l'article 22 1.B) de la LLei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l'LGTBI-fòbia.

L'objectiu general és garantir l'equitat i la qualitat de l'atenció sanitària integral de les persones trans* i de les seves famílies en el moment en què la sol·licitin.

La iniciativa respon a una mesura del Pla Estratègic de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere (2017-2019) del Govern de les Illes Balears, i s'emmarca en el procés d'implementació de la LLei 8/2016.