torna

Detall de la notícia

Imatge 3702839

550 docents i personal d'administració assisteixen a les Jornades Informatives sobre el procés d'Escolarització del Curs 2019-2020

 

406 docents, directors i personal d’administració de Mallorca, 70 de Menorca i 74 d’Eivissa i Formentera han participat a les Jornades Informatives sobre el procés d’Escolarització del Curs 2019-2020 que s’han celebrat aquests darrers dies a les Illes Balears.

Organitzada pel Servei d’Escolarització, Títols i Legalitzacions, aquestes jornades han anat dirigides a orientar al personal dels centres educatius sobre el procés d’escolarització. Les jornades s’han dividit en tres parts: Novetats pel curs 2019/2020, Procés de batxiller i repàs del procés general per a la gent que gestiona el procés per primera vegada.

Cal recordar que dilluns dia 25 de març comença el procés d’admissió per als alumnes que el curs 2019/20 s’incorporen al sistema educatiu a 4t d’Educació Infantil, és a dir, l’alumnat nascut el 2016 i, per tant, que fa 3 anys el 2019. Enguany s’ha decidit avançar el calendari del procés d’admissió per tal de facilitar la gestió d’aquest procediment als centres educatius. Tenen de termini fins el proper 5 d’abril de 2019.

Cal tenir present que la incorporació més nombrosa de tot el procés d’escolarització correspon a l’alumnat de 3 anys que entra al sistema educatiu (gairebé 10.000 alumnes). Es respon d’aquesta manera a una reivindicació permanent de les escoles d’infantil i primària que assumeixen un volum alt de tramitació administrativa per aquest concepte.

Per altra banda, avançar el calendari també permet que el Servei de Centres pugui planificar millor les necessitats de creació de noves unitats per al proper curs.

El procés d’escolarització afecta cada curs escolar més de 30 mil alumnes entre els processos d’admissió i els d’adscripció a les etapes d’infantil, primària, secundària i batxillerat, a més de l’escolarització a la formació professional.

Les sol·licituds d’admissió per a 5è i 6è d’infantil, de primària, d’ESO i d’Educació Especial es podran presentar del 13 al 17 de maig i per al batxillerat, del 17 al 21 de juny.