torna

Detall de la notícia

Imatge 3691218

Finalitza a Formentera el cicle de conferències "Som parlants, som models i tenim un marge d'acció"

El passat dilluns, 25 de febrer, va finalitzar en el CEP de Formentera el cicle de conferències “Som parlants, som models i tenim un marge d’acció”. Organitzat pel Servei de Normalització Lingüística i Formació, el cicle de conferències va tenir lloc els dies 18, 22 i 25 de febrer de 2019 i hi varen participar prop de 25 docents. El cicle es va iniciar el 18 de febrer amb la conferencia “Treballar actituds lingüístiques, entre professorat i alumnat”, que impartí Bernat Joan. Per altra part, el 21 de febrer Gemma Sanginés va impartir una conferencia sota el títol d’“Assertivitat lingüística per a docents: recursos fora de l’aula”. Finalment, el 25 de febrer el cicle es va cloure amb la conferencia “Assertivitat lingüística per a docents: recursos dins de l’aula”, a càrrec de Ferran Suay.

Els objectius d’aquest cicle eren fomentar l’adopció de conductes lingüístiques que facilitin l’ús i manteniment de la llengua catalana; aconseguir que el català sigui vist com a llengua vehicular del sistema educatiu; oferir recursos per treballar, mesurar i millorar les actituds lingüístiques; i reforçar les actituds lingüístiques del professorat.

Cal remarcar que més de 150 docents de les Illes Balears han pogut reflexionar a través d’aquest cicle de conferències que s’ha organitzat a Mallorca (curs 2016-2017), Menorca (curs 2018-2019), Eivissa (curs 2017-2018) i Formentera (curs 2018-2019) sobre les actituds lingüístiques del professorat, a més de poder fer feina amb eines i recursos per a l’assertivitat lingüística.