torna

Detall de la notícia

Imatge 3667752

Martí March visita el CEPA Mancomunitat des Raiguer amb motiu de l'inici dels estudis d'ESPA del segon quadrimestre

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, acompanyat de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda, va visitar ahir dematí el CEPA Mancomunitat des Raiguer amb motiu de l’inici dels estudis d’ESPA del segon quadrimestre, estudis que s’iniciaren el passat dilluns, 18 de febrer. Al centre els ha rebut el batle de Binissalem, Víctor Martí, i la directora del centre, Fany Magraner.

Cal tenir en compte que al curs 2017-2018 631 alumnes de les Illes Balears varen obtenir la seva titulació d’ESO als diferents CEPA de les Illes Balears. Un d’aquests centres és el de la Mancomunitat des Raiguer, que en els darrers 4 cursos acadèmics ha titulat 203 alumnes.

CEPA Mancomunitat des Raiguer

L’actual CEPA Mancomunitat des Raiguer està ubicat a Binissalem i també té presència al municipi de Marratxí, amb una aula externa. Pel que fa a l’oferta formativa, a Binissalem s’hi ofereixen els ensenyaments presencials d’ESPA, el 1r nivell d’ensenyaments inicials, informàtica i la preparació de les proves d’accés a la UIB i a grau superior d’FP en una franja horària principalment matutina. En canvi, a Marratxí s’hi imparteixen, principalment en horari vespertí, els ensenyaments presencials d’ESPA, la preparació de les proves d’accés a la UIB i a grau superior d’FP, i la preparació per a les proves de català, anglès i alemany. En aquest sentit, la Conselleria d’Educació i Universitat té un conveni de col·laboració signat amb cadascun d’aquests dos municipis.

Centres d’educació de persones adultes (CEPA)

Els CEPA ofereixen a les persones adultes la possibilitat d’adquirir, actualitzar, completar o ampliar coneixements i aptituds per al seu desenvolupament personal i professional. Actualment, les Illes Balears disposen de 18 centres, 14 dels quals estan ubicats a Mallorca, 2 a les Pitiüses i 2 a Menorca. A fi de descentralitzar l’oferta formativa dels CEPA i acostar l’educació a la població adulta i millorar, així, l’atenció a aquest col·lectiu, la majoria de centres disposen d’aules externes com a extensions dels CEPA a municipis diferents d’aquell en què es troba la seu.

Pel que fa a l’oferta formativa, tot i que el termini de matriculació per als estudis d’ESPA del segon quadrimestre va finalitzar el passat 15 de febrer, la matrícula es manté oberta en els centres on quedin places. Aquests estudis permeten aconseguir la titulació bàsica de graduat en ESO.

Beques per estudiar ESPA

Cal recordar que les persones d’entre 18 i 29 anys matriculades als CEPA de cursos de segon, tercer o quart d’ESPA, tant presencial com semipresencial, es podran beneficiar de les beques per a l’estudi del Programa de Segona Oportunitat. Això serà possible gràcies a la col·laboració entre les conselleries d’Educació i Universitat i la de Treball, Comerç i Indústria. Aquestes beques, cofinançades pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020, consisteixen en ajuts econòmics de fins a 1.700 euros si se superen els corresponents àmbits. A la darrera convocatòria es varen rebre 543 sol·licituds i n’han resultat beneficiats 327 alumnes, la qual cosa ha suposat una inversió de prop de 279 mil euros.