torna

Detall de la notícia

Imatge 3664404

El Govern llança la campanya 'Incívics anònims' per fomentar la convivència

Què passaria si la manca de civisme fos tractada com una addicció? Aquesta pregunta és el punt de partida del vídeo de la campanya 'Incívics anònims', que ha posat en marxa el Govern de les Illes Balears per conscienciar sobre la necessitat d'adoptar actituds positives i comportaments adequats en els espais públics i fomentar així una bona convivència.

En el vídeo, que ja s'ha començat a difondre per xarxes socials i es pot veure AQUÍ, es reprodueix una reunió en la qual diversos ciutadans admeten les males pràctiques que duen a terme i comparteixen amb la resta els esforços per deixar-les enrere. "De l'incivisme també se'n surt. Respecta els altres" és el missatge de tancament.

La publicació ha anat precedida d'una acció a Instagram Stories, en tres fases, en què es convidava els usuaris a compartir les pràctiques incíviques en què incorren, es feia un diagnòstic de la situació i se'ls proposava veure el vídeo. La retenció del públic ha estat superior al 73% en cadascuna d'aquestes fases i s'ha assolit una ràtio d'una interacció per cada dos espectadors inicials.

La campanya s'emmarca en l'esforç del Govern per generar continguts que connectin amb la ciutadania i es comparteixin amb facilitat, de manera que s'ampliï l'abast dels missatges que li correspon transmetre de conformitat amb les previsions de la Llei 13/2010, de 9 de desembre, de publicitat institucional de les Illes Balears.