torna

Detall de la notícia

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports expressa el condol per la mort de la filòloga Aina Moll

Per a Fanny Tur, "ens va ensenyar a estimar més la llengua catalana perquè ens va fer ser conscients que és un llegat valuós"

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports expressa a familiars, amics i companys, i a la societat en general, el condol per la mort de la filòloga menorquina Aina Moll (Ciutadella, 1930), figura cabdal en el foment de la cultura i el procés de normalització lingüística de la llengua catalana tant a les Illes Balears com a Catalunya.

La filla gran del també filòleg Francesc de Borja Moll ha mort als 88 anys. Llicenciada en Filosofia i Lletres, va ser directora general de Normalització Lingüística de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1980 i 1988 i, entre 1990 i 1995, assessora lingüística del Govern de les Illes Balears. La també escriptora, autora de diverses publicacions, va rebre nombrosos reconeixements i va col·laborar amb el seu pare en els dos darrers volums del "Diccionari català-valencià-balear". "Gràcies a ella, porta també la firma d'una dona", destaca la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, de qui diu que "ens va ensenyar a conèixer millor la llengua catalana i a estimar-la més perquè ens va fer ser conscients que és un llegat valuós".